Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Almanya?da Cuma Namazı Öncesi Kimlik Kontrolü

Almanya'da Cuma namazı öncesi Müslümanlara yönelik kimlik kontrolü yapıldı. 

31 Ağustos 2009
Almanya?da Cuma Namazı Öncesi Kimlik Kontrolü

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde cami önlerinde geçen hafta Cuma namazı öncesi yine kimlik kontrolü yapıldı. Aşağı Saksonya eyalet içişleri bakanının direktifi ile polis tarafından yapılan kontrollerde Cuma namazına camiye gitmek isteyen tüm müslümanların kimliklerini göstermeleri istendi.

Aşağı Saksonya'daki Müslümanlar bu uygulamayı hem kendilerini korkutmak hem de inançlarından dolayı baskı yapmak olarak yorumladı. Eyaletteki Yeşiller partisi böyle bir uygulamanın entegrasyon açısından sorgulanabilecek ve faydasız bir uygulama olduğunu kaydetti.

Somut bir şüphe olmadan bu şekilde yapılan kontrolleri Almanya Anayasa mahkemesi yasaklamıştı. Ancak yapılan son kontrollerde yine somut bir kişi veya grup aranmadığı halde bu kontroller yapıldı.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.