Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ermeni Politikacılar Türkiye Cahili

Erivan Devlet Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğretim görevlisi Ruben Melkonyan, Ermeni politikacıların Türkiye hakkında geniş bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. 

14 Ağustos 2009
Ermeni Politikacılar Türkiye Cahili

Melkonyan, Ermeni siyasetçilerin Türkiye'ye yüzeysel tanıdıkları için Erivan-Ankara siyasi ilişkilerinin bir türü rayına oturmadığını savundu.
 
Başkent Erivan'da düzenlenen "Ermeni-Türk ilişkileri" konulu konferansta konuşan Türkolog Melkonyan, Ermeni politikacı ve basının Türkiye'ye karşı çok farklı bakış açısı sergilemesine rağmen, Türkiye halkının genel olarak Ermenistan'a aynı açıdan baktığını kaydetti. İki ülke kamuoyunu karşılaştıran Ruben Melkonyan, " Türk halkının paralel bakışı, Ermenistan meselesinde Türkiye'nin değişmez tutumunun oluşturulmasına yol açıyor. Ermenistan'ı ziyaret eden çok sayıda Türk gazeteci, Erivan'ın Türkiye'ye yönelik sert tutumunun azalmasına şahitlik etti. Türk gazeteciler, kendi yazılarında Ermeni toplumunun 'sözde' soykırım iddiasından ziyade başka sorunlardan kaygı duyduklarını kaleme aldılar " diye konuştu.
 
Melkonyan, her şeye rağmen Türk medyasının Ermenilere acıma duygusuyla yaklaşıldığını da savundu. Ermeni uzman, "Ermenilerin Ankara ile ilişkisinin geleceğine ilişkin iyimserliği Türk basınında acıma duygusu olarak aktarılıyor. Türkiye gerçekten ilişkilerin düzenlenmesinde samimi bir tutum sergiliyor. Ermenilerin Türkiye ve Türklerle ilgili az bilgiye sahip olmalarından dolayı Erivan'dan yapılan yorumlar ve siyasi demeçler en çok bize zarar veriyor. İlişkilerin düzelmesi için ilk önce bu konuda yeni politikalar üretmemiz lazım . Türkiye'yi yakından tanımamız lazım" ifadesini kullandı.

Cihan

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.