Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Google Ermeni Lobisine Boyun Eğdi

Amerika Türk Koalisyonu (TCA), Ermeni lobisinin talebi üzerine reklamını yayımlamayan Google'ı, ifade özgürlüğünü kısıtlamakla işam etti. 

12 Ağustos 2009
Google Ermeni Lobisine Boyun Eğdi

Fox News'ın haberine göre, merkezi ABD'de bulunan ve Türk öğrencilerin eğitimlerine katkı amacıyla hareket eden TCA'nın Google'da yayımlanan reklamları, Ermeni lobisinin yaptığı itiraz üzerine kaldırıldı.

TCA, Ermeni lobisinin, "1915 yılına dair iddiaları reddettiği" gerekçesiyle reklamlarını kaldıran Google yönetiminin, harekete geçmeden önce kendilerine cevap hakkı tanımadığını, Google'ın, tarihi bir uyuşmazlıkta, bir düşünceyi savunmakla taraflardan birini savunmak arasındaki farkı idrak edemediğini belirtti.

ABD'deki Ermeni lobisi, reklamların kaldırılması için Mayıs ayında kampanya başlatmış, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını reddeden reklamları kaldırması için Google'a baskı yapılması çağrısında bulunmuştu.

Fox News'a konuşan Google sözcüsü, bu konudaki politikalarının doğruluğunu savundu.

8sutun

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.