Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Arabistan'da Yeni Vahabilik Dalgası

ABD'de bir İslami merkezin yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, Suudi Arabistan İçişleri Bakanı bu ülkede reform hareketine engel olabilmek için ülke çapında yeni bir Vahabilik akımını yönetiyor. 

01 Ağustos 2009
Suudi Arabistan'da Yeni Vahabilik Dalgası

ABD'de İslami Çoğalma Merkezi Yürütme İşleri Müdürü Süleyman Shewartz, "Yeni Vahabilik Dalgası" başlığı altında yazdığı yazıda "Suudi Arabistan İçişleri Bakanı "Prens Naif Bin Abdülaziz", Suudilerin Kral Abdullah'ın liderliği altındaki reformcu çıkışlara mani olabilme gayesiyle bir kez daha bu ülkedeki aşırıcı organlara yeniden itibar kazandırmaya çalışıyor" diye yazdı.

"Vatan" adlı haber sitesinin konuyla ilgili olarak bildirdiğine göre, Süleyman Shewartz yazısının devamında "2005 yılından bu yana Müslümanlardan birçoğu büyük bir umutla, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ülkesinde bir takım reform hareketleri başlatıp, aşırıcıların isyankâr çıkışlarını kontrol altına alma yolunda girişimlerde bulunmasını beklemekteler" diye vurguladı.

Amerikalı bu Müslüman yazar daha sonra, S. Arabistan İçişleri Bakanı Prens Naif'in bu ülkede Vahabiliğe yönelişin ve gelişme yolundaki engelin önemli faktörü olduğuna değinerek "Bu ülkede sıradan vatandaşlar ve başka ülkelerden gelen ziyaretçileri tartaklama ve yaralamaktan dosyaları olan binlerce kişinin yargılanması Naif müdahalesiyle durdurulmuştur" diye kaydetti.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.