Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Amerika?da da Başörtüsüyle Savaş Başladı

Şimdiye kadar Müslümanların dini inançlarını kısıtlayacak hiç bir kanun çıkarmayan Amerika?da başörtüsünün yasaklanması, bu ülkede yaşayan Müslümanların tepkisini çekti. 

29 Temmuz 2009
Amerika?da da Başörtüsüyle Savaş Başladı

Amerikalı Müslümanlar, Oregon eyaletinin valisinin Amerika okullarında dini simgeler ve başörtüsünün yasaklanması ile ilgili hazırladığı kanun taslağını sert bir dille eleştirerek bu kanunun Başkan Obama’nın Mısır’ın başkenti Kahire’de Amerika’da tüm dinlerin özgür olduğu açıklamasına aykırı olduğunu belirttiler.

Amerika – İslam İlişkileri Konseyi sözcüsü İbrahim Huber de bu taslağa gösterdiği tepkide böyle bir yasanın çıkarılması müslümanları ve diğer dinlerin izleyenlerini din ve eğitim arasında bir seçim yapmaya zorlayacağını vurguladı.

Sözcü başörtüsüne uymanın dinin propagandası olmadığını ve her hür insanın kendi inancına uyma hakkından kaynaklandığını belirtti.

Amerika’da on milyon Müslüman yaşıyor.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.