Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fadlullah: Direnişi Hedef Alan Uluslarası Projelere Dikkat Edilmeli

Hizbullah milletvekillerini kabul eden Fadlullah, direnişi hedef alan uluslarası projelere karşı dikkatli olunmasını istedi. 

29 Temmuz 2009
Fadlullah: Direnişi Hedef Alan Uluslarası Projelere Dikkat Edilmeli

İslam dünyasının önde gelen alimlerinden Muhammed Hüseyin Fadlullah, Lübnan ve bölgedeki direnişi tamamen sona erdirmeyi hedefleyen uluslararası projenin olduğunu söyledi.

Muhammed Raad liderliğindeki “Direnişe Vefa” grubunu kabul eden Fadlullah “Uluslararası projeler, İsrail’le zillet işbirliğini başlatmak, Arap ve Müslümanların haklarını yok saymak için bir çok alanda çalışarak direniş meşalesini söndürmek istemektedir. Özellikle de Filistin direnişinin meşalesini söndürmek istiyorlar” dedi.

direnişin korunması için direniş hareketleri arasındaki işbirliğinin artırılması gerektiğine işaret eden Fadlullah konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü uluslar arası ve bölgesel plan, direnişin gücünü zayıflatmak için mezhebi fitneyi bir silah olarak kullanmaktadır.”

Fadlullah ayrıca aynı proje içerisinde bölgedeki bazı Arap devletlerinin de yer aldığını, bu ülkelerin direnişi tasfiye etmek için direniş karşıtı savaşa girdiğini belirtti.

Fadlullah, direnişin tasfiyesinden sonra bölge halkının, şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da bir sonuç getirmeyecek olan müzakerelere zorlanacağını belirtti.

Fadlullah, Cuma günü Lübnan'da verdiği hutbesinde de müslümanlar arasında şii-sünni fitnesinin yeniden çıkarılmak istendiğini söylemişti.

Fadlullah "Biz, sünni ve şiiler arasında mezhebi fitnenin çıkarılmasına fırsat vermeyeceğiz" demişti.

isra haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.