Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Migros?tan İslâm?a Çirkin Saldırı

Müşterilere ücretsiz olarak dağıtılan dergi, bölgede yaşayan Müslümanların büyük tepkisine sebep oldu. 

25 Temmuz 2009
Migros?tan İslâm?a Çirkin Saldırı

 İKNA’nın tevhidhaber sitesinden aktardığı habere göre, Türkiye'de de zincir mağazaları bulunan Migros, İsviçre'deki aynı isimdeki mağazalarında müşterilere ücretsiz olarak dağıtılan dergisindeki bir röportaj, ülkede büyük tepki topladı. İslâm düşmanlığı yapılan dergide, “bütün teröristler Müslüman” iddiasında bulunuldu.

Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde yüzlerce mağazası bulunan Migros alışveriş marketi zincirlerinin, İsviçre'deki zinciri; müşterilerine ücretsiz olarak dağıttığı “Migros Magazine” dergi ekinde, Danimarka'da patlak veren karikatür krizine eşdeğer nitelikte bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı.

20 Temmuz tarihinde İsviçre'deki Migros marketlerinde ücretsiz olarak dağıtılan dergi ekinde yer alan ve İran asıllı Rahim Karami ile yapılan röportajda kullanılan kelimeler ülkede yaşayan Müslümanların da büyük tepkisine sebep oldu.

“Bütün Müslümanlar terörist değiller ama bütün teröristler Müslüman’dır” gibi skandal cümlelerin yer aldığı “Migros Magazine” dergisinin ekinde verilen röportajın başlığı ise, Avrupa'da İslâmiyet'e karşı yürütülen kirli kampanyaya çanak tutan cinsten: “Eski Müslüman İslâm'a savaş açtı.” Migros marketler zincirinin ücretsiz ekinde yapılan röportajda, İran'da petrol işçisi olarak çalışan Rahim Karami'nin din değiştirdikten sonra İsviçre'de yaptığı din düşmanlığını ballandıra ballandıra anlatıldı. 20 Temmuz tarihinde marketlerde alışveriş yapan müşterilere ücretsiz olarak dağıtılan dergi, bölgede yaşayan Müslümanların da büyük tepkisine sebep oldu.

Uzun yıllardır İsviçre'de yaşayan Şevket Özdemir, market çıkışında ücretsiz olan dergiyi aldığını evde dergiyi okumaya başladığında ise adeta şoka girdiğini belirtti.

“Röportajı görünce kan beynime sıçradı” diyen Özdemir, şöyle konuştu: “Röportajda öyle cümleler sarf edilmiş ki, resmen Müslümanları kışkırtıyor. Dergiyi alıp hemen markete gittim ve neden böyle bir şey yapıldığını sordum. Onlar da benim ismimi ve soy ismimi özellikle aldılar. Burada Müslüman vatandaşlar üzerinde büyük baskı var. Herhangi bir şeyde 'sınır dışı ederiz' diye tehdit ediyorlar. Buradaki çoğu Müslüman vatandaş da sınır dışı korkusuyla sesini çıkarmıyor ama bu yapılan kesinlikle kabul edilemez. Bütün Müslümanların ayağa kalkması lazım. Bu çirkin saldırının karikatür krizinden bir farkı yok.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.