Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Irak'ta İranlı Ziyaretçilere Saldırının Temelinde Emperyalizm Var"

İran başsavcısı Dorri Necefabadi, Irak'ta Hosrevi sınır kapısından Bağdat'a doğru gitmekte olan ve İranlı ziyaretçileri taşıyan otobüse düzenlenen hain terör saldırısını sert bir dille kınadı. 

23 Temmuz 2009

Dorri Necefabadi, olayla ilgili yayınladığı bildiride, bir kaç İranlı ziyaretçinin şehit düşmesi, bir kaçının da yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısını sert bir dille kınarken, bildiride, bu tür hain saldırıların cevapsız kalmayacağı ve dünyanın tüm müslümanları ve hür insanlarının bu saldırıyı nefretle karşıladığı ve İran'daki ilgili kurumların da işbirlikçi hainleri cezalandıracağına vurgu yapıldı.


Bölgede kandırılmış teröristlerin geçmişteki kirli eylemlerine de değinen İran Başsavcısı Necefabadi, tefrika çıkarmak ve İslam ümmetini karşı karşıya getirmenin, emperyalizmin çok eskiden beri izlediği bir strateji olduğunu ifade etti.


Bu tür olayların faillerinin inançsız ve irticai unsurlar olduğunu kaydeden Necefabadi, söz konusu teröristlerin, İslam ve müslümanların yeminli düşmanlarının sultacı emellerini hayata geçirmeleri için en uygun araç olduklarını kaydetti.


İran'ın batısında yer alan Kermanşah eyaletinin valisi Timuri de, yaptığı açıklamada, kimliği belirsiz silahlı teröristlerin dün gece Diyale eyaletinin merkezi Bakube'nin 45 km. kuzey doğusunda İmam Veys bölgesinde İranlı ziyaretçilerin kafilesine saldırı düzenlediklerini, olayda üç ziyaretçinin şehit düştüğünü, 32 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İrib

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.