Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"İşgalciler, Irak Milletinin Tüm Musibetlerinin Sebebidir"

Iraklı Şii lider Muktada Sadr, Amerikalı işgalci askerlerin Irak?ta güvensizliğin körüklenmesinin sebebi olduğunu, Irak?ın başına gelen tüm musibetlerin işgalcilerden kaynaklandığını açıkladı. 

22 Temmuz 2009

Irak’ta işgal karşıtlığı ile bilinen ve Amerikalı işgalci askerlerin Irak’ta huzursuzlukların artmasının esas etkeni olduğunu açıklayan Şii lider Muktada Sadr, Amerika Irak’ta kalmak için bahane arıyor ve Amerikalı askerlerin geri çekilmesi de gerçek değil göstermeliktir, ifadesini kullandı.

Irak’ın başına gelen her musibetin kaynağının Amerikalı işgalciler olduğunu kaydeden Sadr, direniş için her türlü yolun gündemlerinde olduğunu, işgalcilikle mücadele için siyasi direniş, askeri direniş ve halkçı direnişi gündemlerine aldıklarını vurguladı.

Iraklı Hıristiyanlara yapılan saldırıları da kınayan Muktada Sadr, Irak’ta karşı karşıya bulundukları krizden çıkmaları için Hıristiyanlara yardım edeceklerini belirtti.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.