Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran ve Türkiye'den Çin Zulmüne Ortak Tavır

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki'nin, Türk meslektaşı Ahmet Davutoğlu ve İKT Genel Sekreteri Kemal İhsanoğlu'yla ayrı ayrı kurduğu telefon temaslarında Çin'deki son gelişmeler görüşüldü. 

10 Temmuz 2009
İran ve Türkiye'den Çin Zulmüne Ortak Tavır

Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Kemal İhsanoğlu'yla kurduğu telefon temasında, Çin'de son günlerde meydana gelen gelişmeler ve bu ülkedeki Müslümanlardan bir grubun katledilmesi ve yaralanmaları konusunu görüştü.

Bu görüşmede her iki taraf, bu olumsuz gelişmelerden duydukları kaygılarını ifade ederlerken, Çinli Müslümanların haklarının desteklenmesi konusunun takibi açısından Çinli yetkililerle irtibata geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Mutteki, bu olaylar bağlamında Çin Dışişleri Bakanı'yla görüşmek istediğini belirtti.

Daha sonra İran ve Türkiye Dışişleri Bakanları arasında gerçekleşen bir başka telefon görüşmesinde de, aynı mesele görüşülürken, taraflar bu hadise dolaysıyla duydukları üzüntülerini belirttiler.

Mutteki ve Davutoğlu ayrıca, Almanya'nın Dresden kentinde Müslüman bir kadının feci bir şekilde katledilmesi olayını da kınarlarken, bu durumu batının Müslümanlar başta olmak üzere, azınlıkların haklarına yönelik ilgisiz kalmasının bir sonucu olarak değerlendirerek, şiddetle sorumlu veya sorumluların cezalandırılması talebinde bulundular.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.