Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bakü'den '5'li Görüşme' Yalanlaması

Karabağ sorununa çözüm için Azerbaycan, Ermenistan, Rusya, ABD ve Fransa devlet başkanları arasında görüşme planlandığı haberi yalanlandı. 

22 Haziran 2009
Bakü'den '5'li Görüşme' Yalanlaması

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Karabağ probleminin çözümüne yönelik, Azerbaycan, Ermenistan, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa devlet başkanları arasında bir görüşme planlanmadığını bildirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Araz Azimov, Bakü'de gazetecilerin sorusu üzerine, Minsk Grubu eş başkanlarının temsil edildiği ülkeler ile Ermenistan ve kendilerinin 5'li bir görüşme yapacakları haberlerini yalanladı.

Öncelikle Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanlarının çözüme yönelik anlaşmaları gerektiğinin altını çizen Azimov, ancak bu sağlandıktan sonra yeni teşebbüslerin ve girişimlerin olabileceğini kaydetti.

Araz Azimov, gerek Rusya gerekse ABD'nin Karabağ sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediğini kaydetti.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.