Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esad, Ankara ile Erivan'ı Barıştırmaya Çalışacak

Suriye'nin, Türkiye ile Ermenistan arasında devam sorunlar için arabuluculuk yapmayı teklif ettiği bildirildi. 

18 Haziran 2009
Esad, Ankara ile Erivan'ı Barıştırmaya Çalışacak

Türkiye'nin Suriye ile İsrail arasında arabuluculuk yapmasının ardından şimdi de Suriye devlet başkanı Beşşar Esad'ın Ankara ile Erivan arasında arabuluculuk yapacağı öne sürüldü.

Avrupa'da yayın yapan arapça basının, Şam'daki üst düzey yetkililere dayandırdığı habere göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye ile Ermenistan arasında arabuluculuk yapacak.

Kaynaklara göre Türkiye ile Ermenistan arasındaki sorunlar Beşşar Esad'ın iki gün süren Erivan ziyareti sırasında görüşülen konuların başında geliyordu.

Habere göre Şam yönetiminin hem Ankara hem de Erivan yönetimiyle güçlü ilişkileri bulunuyor ve Esad, bu ilişkileri iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi doğrultusunda kullanmak istiyor.

Erivan'da Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir basın toplantısı düzenleyen Esad, Türkiye ile Ermenistan arasında son dönemde yaşanan gelişmelerden dolayı oldukça memnun olduklarını söyledi.

Esad ayrıca Suriye'nin bu ilişkileri geliştirmek için elinden geleni yapma gayretinde olduğunu kaydetti.

Suriye'deki Ermeni nüfusun çoğunluğu, ülkenin ekonomik başkenti sayılan Halep'te yaşıyor. Halep Ticaret odasına kayıtlı 1000 kadar Ermeni iş adamı bulunuyor.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.