Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aliyev, Sarkisyan ve Medvedev Üçlü Görüşme Yaptı

Uluslararası St. Petersburg Ekonomik Forumu'na katılan Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan lideri Serj Sarkisyan ile bir araya geldi. 

05 Haziran 2009
Aliyev, Sarkisyan ve Medvedev Üçlü Görüşme Yaptı

Medvedev forum çerçevesinden Aliyev ve Sarkisyan ile ikili görüşmeler yaptı. Ardından Aliyev, Sarkisyan ve Medvedev birlikte üçlü görüşme gerçekleştirildi.

Rus, Azeri ve Ermeni liderlerinin üçlü format şeklinde görüşmelerinde Yukarı Karabağ sorunun çözüm yolları, ayrıca Kafkasya bölgesinde durum ve küresel mali-ekonomik krizle ilgili ortak mücadele konularının ele alındığı belirtildi.

Bu aynı zamanda Aliyev ve Sarkisyan arasında beşinci buluşma. İlk görüşme ise geçtiğimiz yıl yine St. Petersburg zirvesi çerçevesinde yapılmıştı. Son buluşma ise Çek Cumhuriyeti başkenti Prag'da yapılmıştı.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.