Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türkiye, Irak'taki Terörist Saldırıları Kınadı

Türkiye, Irak'ın başkenti Bağdat ve Kerkük'te bugün düzenlenen ve en az 60 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları kınadı. 

22 Mayıs 2009
Türkiye, Irak'taki Terörist Saldırıları Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, "Kardeş Irak halkı ve devletinin bu zor günlerinde yanında olduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz." açıklamasını yaptı.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada 60 kadar masum insanın hayatını kaybettiği, 100'den fazla insanın da yaralandığı saldırıların derin üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, "Irak'ta terör olaylarının son zamanlarda yeniden artmaya başladığını büyük bir üzüntü ve kaygı ile gözlemliyoruz. Her zaman olduğu gibi, bu son menfur terör saldırılarını da şiddetle kınıyor ve Irak'taki tüm taraflara şiddete son vererek ülkenin barış ve huzuruna katkıda bulunmaları çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.