Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

S. Arabistan'da Fitneciler İçin Özel Ceza Kanunlarının Yazılması Talep Edildi

Arabistanlı 600 Şia düşünürü ve vatandaş, 19 Mayısta yayınladıkları bildiride, Şia'yı tekfir ederek İslam aleminde tefrika yaratmaya çalışan Amerikan maşası Mescidi Haram cemaat imamı ?Adil El-Kelbani?nin? Şiaları tekfir eden sözlerini kınayarak, Şiaları tekfir edenler için özel resmi ceza kanunlarının yazılmasını istediler. 

22 Mayıs 2009
S. Arabistan'da Fitneciler İçin Özel Ceza Kanunlarının Yazılması Talep Edildi

İKNA’nın, “Rasıd” internet sitesinden aktardığı haberde, Arabistanlı Şialar yayınladıkları bildiride, Arabistan hükümetinden, “Adil El-Kelbani’nin” Şiaları tekfir eden fetvasından dolayı yargılamasını istedi.

Bu bildiriye imza atanlar, Arabistan hükümetinin “Adil El-Kelbani’nin” Şiaları tekfir eden konuşması karşısında sessiz kalmasının şaşırtıcı olduğunu ve bu sessizliğin aşırıcı ve Vahhabi müftülerin Şiaları tekfir etme konusunda cesaretlendirdiğini belirttiler.

Arabistanlı Şialar sözlerinin devamında: “Adil El-Kelbani” “BBC” televizyon kanalına yaptığı açıklamada bir kez daha mezhebi fitne ve çatışmalara sürükleyecek sapık ve aldatıcı görüşlerini tekrarladı ve bu tür seviyesiz düşünceler Arabistan’ın milli birliğini tehdit ettiğini açıkladılar.

Arabistanlı Şiaların yayınladıkları bildirinin sonunda, Şiaları tekfir edenler için özel resmi ceza kanunlarının yazılmasını isteyerek, Arabistan hükümetinden bütün İslam mezheplerini medya aracılığı ile resmi olarak tanıdıklarını ilan etmelerini istediler.

Şia âlimlerinden “Şeyh El-Faysal El-Avami”, “Şeyh Muhammet Hasan El-Habib” ve “Seyit Macit Es-Sadat” bu bildiriyi imzaladılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.