Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Paris ile Riyad Nükleer İşbirliği Yapacak

İran'ın nükleer faaliyetlerine karşı çıkan Fransa, Suudi Arabistan ile nükleer işbirliği anlaşması yapacak. 

11 Mayıs 2009
Paris ile Riyad Nükleer İşbirliği Yapacak

Fransa ile Suudi Arabistan'ın, iki ülke arasında sivil nükleer işbirliği anlaşmasının imzalanması çalışmalarında ilerleme sağladığı açıklandı.


Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde, Riyad'da Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve aralarında petrol, maliye bakanlarının bulunduğu diğer yetkililerle görüşmesinden sonra iki ülke arasında sivil nükleer işbirliği anlaşmasının yakın olduğunu söyledi.


Lagarde, görüşmelerde ilerleme sağladıklarını belirterek, iki ülke liderlerinin kısa süre içinde nükleer enerji işbirliği anlaşmasını imzalayacaklarını ümit ettiğini kaydetti.


Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, petrol üreticisi Arap ülkeler Cezayir ve Libya ile de sivil nükleer işbirliği anlaşmaları imzalamıştı. Sarkozy geçen yıl Riyad'a da nükleer enerji programı geliştirmesi için yardım önerisinde bulunmuştu.
Nicolas Sarkozy'nin ardından birkaç ay sonra ABD ve Rusya da Suudi Arabistan'a nükleer enerji programı geliştirmesine yardım edebileceklerini bildirmişti.

irib

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.