Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

H. Orucov: "Azerbaycan'da Radikal Tarikatları Yaymaya Çalışanlar Var"

Azerbaycan Dini Kurumlarla İlişkilerden Sorumlu Devlet Komitesi'nin Başkanı Hidayet Orucov bu faaliyetlerin topluma tesir edemeyeceğini belirtti. 

06 Mayıs 2009
H. Orucov:

"Dini İnanç Özgürlüğü" hakkında kanun değişikliğiyle ilgili meclis komisyonunun toplantısında konuşan Dini Kurumlarla İlişkilerden Sorumlu Devlet Komitesi'nin Başkanı Hidayet Orucov "Ülkemizde radikal tarikatları yayma amacıyla çalışma yapanlar var. Ancak bu unsurlar toplumumuza tesir edemezler." dedi.

İlave değişiklikler içerisinde dini kurumların kayıt altına alınma meselesine özel dikkat çeken Orucov dış güçlerce yönlendirilen ve finanse edilen bazı dini kurumların kayıt altına geçme gibi bir çabalarının olmadığını vurguladı.

Onun sözlerine göre bu durumun ilave değişikliklerin görüşüldüğü bu süreçte dikkate alınması gerekir.

Bazı dini gruplarda ailelerin dağılmasına mecbur etme hallerinin görüldüğünü ifade eden başkan, bunların daha çok gayrimüslim tarikatların çalışmalarıyla oluşan fesatlar olduğunu söyledi. Onun malumatına göre ülkedeki camilerin 92'si dış ülkelerce inşa ettirilmiş.

ANS TV

Çeviri: Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.