Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Vahhabi' ler Cennet'ül Baki' de Yeni Bir Alçaklığa İmza Attı

Suudi Arabistanlı görevlilerin, Baki mezarlığının parmaklıklarını bile kapatmaları üzerine, bu mekanda bulunan Ehl-i Beyt -s- İmamlarıyla sahabenin mezarları görünmez oldu. 

23 Nisan 2009
Vahhabi' ler Cennet'ül Baki' de Yeni Bir Alçaklığa İmza Attı

İran Hac ve ziyaret Teşkilatı Halkla İlişkiler Bölümü Müdürü, Abdullah Nesiri konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, İslam aleminde "Cennet'ül Baki" olarak bilinen Baki Mezarlığının etrafı Suudi Arabistanlı memurlar tarafından, koyu renkli plastik brandayla örtülmesi yüzünden, ziyaretçiler ve hacı adaylarının artık uzaktan bile Ehl-i Beyt İmamlarıyla -s- sahabeye ait mezarları göremeyeceklerini belirtti.

Nesiri bu hususta ayrıca, “Artık hanımlar da, pencere arkasından mezarlık alanını göremeyecekler” diye ilave etti.

Hz. Peygamber Efendimizin(sav) Kur'an'da övülen mübarek Ehl-i Beyt'inden Hz. İmam Hasan (sa), Hz. İmam Seccad (sa), Hz. İmam Muhammed Bakır (sa) ve Hz. İmam Cafer Sadık’la(sa) Resulullah Efendimizin-s- sahabesine ait mezarlar, Cennet'ül Baki'de bulunuyor.

Suudlar, sapık Vahabi mezhebinin uyduruk fıkhına binaen kabir ziyaretini ve kadınların mezarlıklara ayak basmasını haram saymakta. Bunu fırsat bilen garazkarlar, şimdiye kadar birçok sahabe mezarını ve Asr-ı Saadet'e ait islam eserlerini yıkıp tahrip ederek bu mukaddes topraklardan İslama ait bütün izleri silmeye çalışmakta. Son olarak, Osmanlı müslümanlarının nadide eserlerinden olan Mekke'deki Ecyad Kalesi de Vahabi Suudlar tarafından 3 yıl önce yerle bir edildi.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.