Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aksa Müessesesi: "Mescidi Aksa' nın Çalınmış Tarihî Taşları Knesset' n Önünde"

Aksa Müessesesi, Siyonist işgal yönetiminin Mescidi Aksa'ya ait tarihi taşları çalıp işgal devleti parlamentosu Knesset'in önüne koyduğunu çektiği fotoğraflarla belgeledi. 

08 Nisan 2009
Aksa Müessesesi:

Aksa Müessesesi, dün (6 Nisan Pazartesi) konuyla ilgili olarak yayınladığı raporda şunları ifade etti: "Siyonist işgalciler, Mescidi Aksa'nın güney duvarından sadece üç metre uzakta bulunan taşları çaldılar. Siyonistlerin etrafı çevreledikleri saç duvarı aşıp baktığımızda Mescidi Aksa'ya ait iki büyük taşın çalınmış olduğunu ve çevrelerinde de taşların söküldüklerini gösteren toprağı gördük. Çaldıkları bu taşlardan birini bilinmeyen bir yere götürürken, birini de işgal devleti parlamentosu Knesset'in önüne koymuşlar. Muhtemelen taşların şekillerini de değiştirecekler. Siyonistler bunlarla yetinmeyeceklerdir, daha birçok taşı götürmeleri hiç de uzak bir ihtimal değildir."


Diğer taraftan konuyla ilgili bir açıklama yapan 1948'de işgal edilmiş topraklardaki İslami Hareket'in Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal Hatib de konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Tarih hırsızları var, coğrafya hırsızları var ve tarihi eser hırsızları da var. Fakat Siyonistler bütün bu hırsızlıkları birden yapıyorlar. Bunlar Filistin toprağını çalıp gasp ediyor, Filistin tarihini çalıp değiştiriyor ve şu anda kendi Süleyman mabedlerine ait oldukları iddiasıyla buradaki İslamî eserleri çalmaya başladılar. Ancak güneşi balçıkla sıvayamazlar. Bu konuda şimdiye kadar yaptıkları araştırma ve incelemeler iddia ettikleri heykelin burada olduğuna dair ufak bir işaret vermiyor. Buradaki toprak, taş ve tarih, Mescidi Aksa'nın Âdem'den beri ayakta olduğunu ve kıyamete kadar da böyle kalmaya devam edeceğini gösteriyor."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.