Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Filistin Halkı, Toprak Günü' nde Haklarını Geri Almaya Daha Yakındır."

Mülteciler Birimi Başkanı Husam Ahmed, Toprak Günü'nün 33. yıldönümünde Filistin halkının haklarını geri almaya her zamankinden daha fazla yakın olduğunu ifade etti. 

30 Mart 2009

Ahmed, Filistin Toprak Günü münasebetiyle bugün (30 Mart Pazartesi) yayınladığı yazılı açıklamada, Filistin halkının 1948 yılından beri direniş ve mücadelesiyle Gazze'nin gösterdiği olağanüstü fedakârlığın; hakkını geri almak isteyen bir halkın kazanımı olduğunu belirtti.

Filistin toprakları içinde ve dışında bulunan Filistinlileri Toprak Günü'nü kutlamaya çağıran Husam Ahmed şöyle devam etti: "Toprak Günü, Filistin halkının mücadelesinde önemli bir yere sahiptir. Toprak Günü, birlik içindeki örgütlü bir halkın direniş ve mücadele kültürünü yansıtıyor. Toprak Günü, Filistin halkının birliğini yansıttığı gibi, direniş ve mücadele seçeneğini tercih ettiğini, başta mültecilerin dönüş hakkı olmak üzere hak ve sabitelerine bağlı olduğunu da yansıtıyor."

Siyonist işgalcilerin Filistin halkına karşı işledikleri cinayetlerin, kendilerini hukukun üstünde gören Siyonist çetelerin ırkçılığı ve Naziliğinin bir sonucu olduğunu söyleyen Ahmed, "Siyonistler Filistin halkına karşı yaptıkları bu uygulamalarla her türlü insani değerden arındıklarını açıkça ortaya koyuyorlar" dedi.

30 Mart gününü, ırkçılık temeline dayandığı için Siyonist terör devletini boykot etme günü ilan eden dünyadaki dayanışma hareketlerini takdirle karşıladıklarını belirten Ahmed, ırkçılık ve Filistin halkının haklarını yok sayma esası üzerine kurulmuş olan Siyonist çete devletine karşı mücadelelerinde bunların büyük bir destek oluşturduğunu ifade etti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.