Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Cezayir? de Tekfirci Gruplar Dağlardan İniyor

Suudi Arabistanlı din aliminin çağrısına uyan bir grup selefi, topluma katılma kararı aldı. 

20 Mart 2009
Cezayir? de Tekfirci Gruplar Dağlardan İniyor

Suudi Arabistanlı din adamı Şeyh Aiz El Karni'nin Suudi Arabistan televizyonunda verdiği vaazlar, Cezayir'de etkisini gösterdi, "tekfirci" düşünceye sahip birçok genç dağlardan inip topluma katılma kararı aldı.

Aiz El Karni ile Cezayir'i ziyareti sırasında görüşen eski "tekfirci" gençler, dinledikleri hutbeler sonrası tövbe edip dağlardan indiklerini söylediler.

Suudi davetçi ile ayrıca kafalarındaki çeşitli şüpheleri görüşen eski "tekfirci" gençler, El Karni'den tövbe eden gençlerin topluma karışması için resmi makamlardan arabuluculuk yapmasını da istediler.

El Şuruk dergisinin bürosunda yapılan görüşmeye katılanlar arasında en radikal "tekfirci" grup olarak tanınan "Davet ve Savaş için Selefe dönüş" grubu eski liderlerinin de bulunduğu bildiriliyor.

Al Arabiya televizyonuna konuşan Aiz El Karni, gerekli makamlara tövbe edenlerin taleplerini ulaştırdığını ve bu taleplerin başında da iş bulma konusundaki kolaylı sağlanmasının geldiğini bildirdi.

Aiz El Karni'ye göre eski "tekfirci"leri tedirgin eden iki şüphe var. Bunlardan birincisi dağlardaki "tekfirci"ler tarafından suçlanmak ve "mürted" muamelesi görmek. İkincisi ise eski görüşlerinden vazgeçtikleri için "devletçi" olarak suçlanmaları.

Suudi davetçi daha önce El Hızır, El Halidi ve El Fahd gibi Suudi Arabistan'ın önde gelen "tekfirci"leri ile tartışmalara giren biri olarak gençlerin sorunlarını ve şüphelerini geniş suretle cevapladığını belirtti.

Şeyh Aiz El Karni, daha önce de Suudi Arabistan'da Şeyh Ali El Hızır, Şeyh Nasır El Fahd ve Şeyh Ahmed Hammud El Halidi gibi "tekfirci" liderlerle tartışmış ve onları "tekfirci" fetvalarından vazgeçirmişti.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.