Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Karabağ' da Aktör Olmak İstiyor

İran Dışişleri Bakanı, Karabağ sorununun çözümü için Ermenistan ve Azerabaycan'a yardım etmek istediklerini açıkladı. 

14 Mart 2009
İran Karabağ' da Aktör Olmak İstiyor

İran resmi haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanı Minuçihr Mütteki, Ermenistan Dışişleri Bakanı EdvardNalantyan'ın daveti üzerine gittiği Erivan'da üst düzey temaslarda vebazı açıklamalarda bulundu.

Verilen habere göre Erivan'da dün Ermeni Dışişleri Bakanı Nalbantyan'la İran Dışişleri Bakanı Mütteki, yaptığı görüşmeden sonraortak bir basın toplantısı düzenlediler.

Basın toplantısında iki ülke arasındaki ilişkilerin oldukça iyi olduğuvurgulandı, işbirliğinin artırılacağına değinildi. Ayrıca petrol vegaz ağırlıklı bir enerji anlaşması üzerinde çalışıldığı da duyuruldu.

Bu toplantıda İran Dışişleri Bakanı, Ermenistan'la sürekli iyiilişkiler içinde olduklarını ifade etti ve daha gelişmesi temennisindebulundu.

Mütteki, bu görüşmesinde Ermeni meslektaşıyla Karabağ konusunu dakonuştuklarını, geçen hafta da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesiiçin Tahran'a giden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'le aynı konuyu konuşmuş olduklarını ifade etti.

Minuçihr Mütteki, İran'ın Ortadoğu ve Kafkasya'da barış ve istikrardanyana olduğunu belirterek, Karabağ konusunun da barış ve diplomasiyoluyla çözülmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.