Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şii Ve Sünni Alimler, Kardeşliğin Öncüleri Olmalı

Dünya Ehl-i Beyt kurumu başkanı Hüccetülislam Ahteri, Şii ve Sünni alimlerin pratikte birlik,beraberlik,kardeşlik ve vahdetin öncüleri olmaları gerektiğini açıkladı. 

13 Mart 2009
Şii Ve Sünni Alimler, Kardeşliğin Öncüleri Olmalı

İran’ın Horasan eyaletinde Şii ve Sünni ulamının bir araya geldiği oturumda konuşan Dünya Ehl-i Beyt  kurumu başkanı Hüccetülislam Ahteri, ulemanın Allah Resulü’nün (s.a.a.) eminleri olduğunu, ulemanın bunu haketmeleri için düşmanları ve komploları tespit ederek insanlara bildirmeleri gerektiğini belirtti.

Hüccetülislam Ahteri bu gün pratik vahdeti uygulamanın zamanı olduğunu, bu konuda tüm Şii ve Sünni alimlerin öncülük etmeleri gerektiğini, emperyalizm ve istikbarın düşmanlığının hedefinin sadece Şii müslümanlar olmadığını, düşmanların sünnisi ve şiisiyle tüm müslümanlara düşmanlık ettiğini, İslamın hakimiyetinden ve Mehdeviyet düşüncesinin yaygınlaşmasından ürktüklerini vurguladı.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.