Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ermenistan? a Son Uyarı

ABD?nin ?Bin Yılın Çağrıları Kurumu?, Ermenistan?ı son kez uyardı 

12 Mart 2009
Ermenistan? a Son Uyarı

Hillary Clinton ve Maliye Bakanı Timoşy Gaydar’ ın katılımıyla ABD’nin ‘Bin Yılın Çağrıları Kurumu’ nun Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.

Toplantıda Ermenistan ve Nikaragua’ya son uyarılar yapıldı. Yönetim Kurulu bu iki ülkeye Temmuz ayına kadar deneme süresi tanıdı. Ermenistan ve Nikaragua ile ilişkilerin düzeyine Temmuz’ daki toplantıda kesin karar verilecek.

Uyarının nedeni demokratik yönetimin, insan haklarının çok düşük düzeyde olması. Bu süre içinde Ermenistan’ ın dağ köylerine yol yaptırmak için ayrılan para, kurum tarafından dondurulacak. Yönetim Kurulu, Ermenistan’ın Kurum karşısında demokrasi ve yönetim güvenini yeniden kazanmasından Ermenistan hükümetinin sorumlu olduğunu bildirdi.

Bin Yıllığın Çağrıları Kurumu, eski Başkan George Bush’ un kararıyla yaratılan devlet kurumu. Kurumun bu toplantısını, yeni Yönetim Kurulu yaparken, yeni Kurul’ da Hillary Clinton, Maliye Bakanı Timoşy Gaydar ve diğer devlet ve özel kurumların üyeleri yer alıyor.

PALHABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.