Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan' da "Ermenice" Televizyon Kanalı

Azerbaycan? da Ermenice program yayınlayacak yeni bir televizyon kanalı açılıyor. 

03 Mart 2009
Azerbaycan' da

‘Azerbaijan İnternational’ adlı kanalda Rus, Fars, Türk ve Ermeni dillerinde haberler ve programlar yer alacak. 

Kısa süre sonra Azerbaycan’da yeni ulusal bir kanal açılıyor. Milli Televizyon ve Radyo Komitesi Başkanı Nüşirevan Meherremli’ nin bildirdiğine göre; ‘Azerbaijan İnternational’ adlı bu yeni kanalda Rus, Fars, Türk ve Ermeni dillerinde haberler ve programlar yayınlanacak. 

Kanalının açılmasıyla ilgili Milli Televizyon ve Radyo Komitesi bir toplantı düzenleyecek. Meherremli, bu ay yeni kanalın açılmasıyla ilgili ihaleye çıkılabileceğini, konuyla ilgili görüşmelere başladıklarını söyledi.

Yeni ‘özel’ kanalın frekansı henüz belli değil. Nüşirevan Meherremli MTRK’ nun yedek frekansları olduğunu ve konuyla ilgili hiçbir sorun olmayacağını söyledi. 

Meherremli sözlerine şöyle devam etti: “Son zamanlar Azerbaycan, yabancı televizyon ve radyo kanallarının yayınının durdurulmasıyla ilgili kararlar kabul etti. Fakat ülkemizde bu kararları onaylamayan insanlar var. Bazıları Rusça kanallar olmasını, bazıları da başka dillerde kanallar olmasını istiyor. Biz tüm uluslararası deneyimleri öğrendik. En uygun çözüm ülkede böyle ulusal bir televizyon kanalının yaratılmasıdır. Bu kanalda bir değil birkaç yabancı dil kullanılacak. Kanalda hangi dile ne kadar süre ayrılacağına, ihaleyi kazanan şirket kendisi karar verecek. Biz de bununla ilgili konuşmalar yapacağız.”

PALHABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.