Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Gözaltına Alınan Kişi Elçibey` in Koruması Değil"

İstanbul`da el bombalarıyla yakalanan Azeri`nin Elçibey`in koruması olduğu iddiasına yalanlama geldi 

01 Mart 2009

 

 

 

Geçtiğimiz günlerde Beykoz`da gözaltına alınan dört zanlıdan biri olan ve Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'in koruması olduğu açıklanan İshak Ç.`nin iddiaları yalanlandı.

Elçibey'in başkanlığı döneminde yardımcılığını yapan Oktay Kasımov, eski devlet başkanının İshak isminde bir korumasının bulunmadığını açıkladı. 
Elçibey'in damadı Akil Samedbeyli de ismi geçen şahsı tanımadığını bildirdi.

İddialara göre, Elçibey Nahçivan'da ikamet ettiği sırada, dönemin Türkiye başbakanı Tansu Çiller onun koruması için dört kişi göndermişti. Bu kişiler aynı zamanda Elçibey ile Türkiye arasında irtibatı sağlamaktan da sorumluydu. İshak Ç.`nin bu kişilerden biri olabileceği öne sürüldü.

Elçibey'in Azerbaycan'a yapılan darbe sonrasında Nahçivan'da bulunduğu sırada, yani 1993-97 yılları arasında, yanında bulunan yardımcısı Oktay Kasımov, Türkiye'den toplam yirmi kişinin Elçibey'in yanına geldiğini belirtti. Ancak Kasımov`a göre bu insanlar onun korumasını üstlenmemişlerdi. Ayrıca aralarında göz altına alınan şahıs da bulunmamaktaydı.

Kasımov iddia edildiği gibi emekli general Veli Küçük ile Elçibey arasında akrabalık ilişkilerinin bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.