Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Cardiff Öğrencilerinin "Gazze İşgali" Zaferle Bitti!

Gazze saldırılarına karşı eylem başlatan öğrenciler üniversitenin işgale destek veren şirketlerle ilişkilerini iptal ettirdi 

01 Mart 2009
Cardiff Öğrencilerinin

 

 

 

İngiltere`nin köklü üniversitelerinden biri olan Cardiff`te, "Savaş Karşıtı Öğrenciler Birliği" tarafından organize edilen Gazze saldırılarını protesto eylemleri zaferle sonuçlandı.

Protestolar çerçevesinde üniversite kampüsünde işgal başlatan ve Cardiff`in İsrail`e silah sağladığı bilinen şirketlerle olan 209 bin sterlin tutarındaki işbirliğinin iptalini isteyen öğrencilerin talepleri kabul edildi.

Cardiff Üniversitesi, yazılı bir açıklama yayımlayarak, İsraille silah ticaretinde bulunan BAE Systems ve General Elektrik ile yapılan bütün anlaşmaların iptal edildiğini duyurdu.

Yaklaşık dört haftadır üniversite genelinde eylemler yapan öğrenciler, geçtiğimiz hafta kampüste "işgal" başlatmıştı.

Öğrenciler, Cardiff Üniversitesi tarafından yapılan açıklamanın ardından, Filistin bayrakları sallayarak ve "özgür Filistin" sloganları atarak binadan çıktı. Öğrencilerin zaferini "İngiltere`nin, İsrail`e yapılan silah satışlarındaki ve işgal altındaki topraklarda yaşanan acılardaki rolü düşünüldüğünde başarınız çok daha önem kazanıyor" sözleriyle selamlayan Noam Chomsky gibi çok sayıda isim de kutladı.

Geçtiğimiz haftalarda, Massachusetts`de bulunan Hampshire Üniversitesi yönetim kurulu da, öğrencilerin isteği doğrultusunda, İsrail`e yardım sağlayan 200 firmayla iş ve bağış ilişkilerini iptal etmişti.

İngiltere`nin diğer bazı üniversitelerinde de benzer taleplerle başlayan "Gazze işgalleri" devam ediyor.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.