Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Laricani: Vahdet İçin Alimlere Önemli Görevler Düşüyor

Ali Laricani ve Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Kardavi,bugün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Filistin davasının tüm müslümanlar açısından önemini ve merkezi konumunu bir kez daha vurguladılar.  

27 Şubat 2009
Laricani: Vahdet İçin Alimlere Önemli Görevler Düşüyor

Bugün öğle saatlerinde gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde, özellikle savaş sonrasında Filistin halkının yaşadığı acılara dikkat çekerek dünya müslümanlarını daha fazla birliğe davet etti.

“Müslüman halkların birliğinin temininde müslüman alimlerin üzerine büyük görevler düşmektedir” diyen Laricani, önümüzdeki hafta Tahran’da düzenlenecek Filistin konulu konferansa Kardavi’nin de katılmasını istedi.

Filistin davasının tüm müslümanların birincil davası olduğunu tekrarlayan Kardavi, İran’ın özellikle Gazze’de yaşayan mazlun Filistin halkına olan desteğine ifade etti.

Kardavi, Tahran’da düzenlenecek olan konferansa katılmayı ümit ettiğini Laricani’ye iletti

Laricani ayrıca bugün  Tahran'da uluslararası Filistin intifadasını destekleyen komite üyeleri ile yaptığı görüşmede Amerikalı yetkililere hitaben, değişim iddiasında bulunanlar için en önemli meydanın Filistin olduğunu ifade etti. İrib’nin aktardığı habere göre,  Laricani sözlerinin devamında Amerikalı yetkililere hitaben, "Filistin milletinin haklarını tanıdığınız ve onların da kendi topraklarına geri döndüğü zaman, değişim politikanızın gerçekleştiğini söyleyebiliriz; aksi halde bu konunun sadece bir slogan olduğu anlaşılır. Fakat günümüz dünyası sizlerin davranışınızı yargılayacaktır." diye konuştu. Laricani bölge halkına yardım ulaştırmak için Gazze'nin sınır geçiti sorunlarının hala çözülmediğine değinerek, Tahran'da düzenlenen konferansın Filistin halkının sorunlarına çözüm yolu bulmak olduğunu belirtti. İran şura meclisi başkanı ayrıca bölgesel ve uluslararası güçlerin, dublörler yerine HAMAS ve direniş grupları gibi bölgede etkili olan gruplarla müzakerelerde bulunmaları gerektiğini ifade etti. 4. Uluslararası Filistin halkını destekleme oturumu 4-5 Mart tarihlerinde Müslüman ülkeler parlamentoları heyetinin katılımı ile Tahran'da düzenlenecektir.

Kaynak: Trk haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.