Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kırgızistan, ABD Üssünü Görüşecek

Kırgızistan Parlamentosunda, ülkedeki Amerikan hava üssünün kapatılmasıyla ilgili olarak bugün oylama yapılacak. 

19 Şubat 2009
Kırgızistan, ABD Üssünü Görüşecek

Parlamento Basın Merkezinin yayımladığı günlük genel kurul gündeminde, üssün kapatılması ile ilgili tasarı ilk sırada yer aldı.

Parlamentoda, Ocak ayında göreve başlayan yeni hükümet üyelerin yemin törenin ardından Amerikan hava üssünün kapatılması için hazırlanan karar tasarısı genel kurulda görüşülmeye başlanacak. Milletvekilleri, elektronik oylama usulüyle üssün kapanıp kapanmaması için tercih belirtecek. Kararın geçmesi için 46 oy yeterli olacak.

90 üyeli parlamentoda 70 sandalyeye sahip olan iktidardaki Ak Yol Halk Partisinin üssün kapanması için oy vermesi kararın geçmesini sağlayacak. Karar, daha sonra Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'in onayına sunulacak. Karar tasarısında, üssün en geç 180 gün içinde boşaltılmasını öngörülüyor.

Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev, Moskova ziyareti sırasında, hükümetin üssü kapatmaya karar verdiğini açıklamış, daha sonra da hükümet kapatma tasarısını parlamentoya getirmişti.

Amerikan hava üssü 2001 yılında kuruldu. NATO birlikleri Bişkek'teki üssü, Afganistan operasyonlarında kullanılıyor. 

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.