Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

'Yardımsever' Misyonerler Kovuldu

Yanlarında getirdikleri binlerce Arapça İncil nedeniyle Amerikan yardım örgütü, Sudan`dan kovuldu. Yetkililer misyonerlik faaliyetlerinin ülkedeki durumu daha zorlaştıracağını bildirdi. 

06 Şubat 2009
'Yardımsever' Misyonerler Kovuldu

Yanlarında getirdikleri Arapça İnciller nedeniyle ABD yardım grubunun Darfur'dan kovulduğu bildirildi. SUNA haber ajansının verdiği bilgiye göre yardım ajansının yanında 3 bin 400 Arapça İncil bulundu. 

Teksas merkezli “Susuzluk Yok” adlı insani grubun web sitesinde Darfur'daki çalışmalarının “temiz, güvenli ve sürdürülebilir su sağlamak” olduğu söyleniyor. Ancak sitede Müslüman Darfur'da Hıristiyan misyonerliğiyle ilgili bir bilgi bulunmuyor. 

Sudanlı bir yetkili grubun yanında Arapça 3 bin 400 İncil getirdiklerini itiraf ettiklerini bildirdi. Ülkede faaliyet gösteren insani yardım kuruluşlarıyla ilgili yasalara göre yardım gruplarının misyonerlik yapmaları yasak. 

Kuzey Darfur'daki insani yardım komiseri Osman Hüseyin Abdullah, grubun ellerinde neden bu kadar İncil olduğunu açıklayamadığını söyledi.

Hartum'daki Amerikan Elçiliği, “Susuzluk Yok” grubunun sınır dışı edildiğini doğrulayamadıklarını ancak grubun üyelerine ulaşamadıklarını bildirdi. 

Hükümete karşı direniş başladığı 2003'ten bu yana düzinelerce insani yardım örgütü Darfur'da faaliyet gösteriyor. 

Birleşmiş Milletler, 300 binden fazla insanın öldüğünü ve 2,2 milyon insanın da yerlerinden edildiğini açıkladı. Hartum'a göre bu rakam 10 bin.

Birçok direnişçi yabancılardan doğrudan ya da dolaylı destek alıyor. Özellikle komşu Çad'da askeri varlığı olan Fransa'nın parmağından söz ediliyor. Fransa, Sudanlı direnişçileri silahlandırmakla suçlanıyor. Ruanda'daki soykırımla da suçlanan Paris bunları reddetmiş, “siyasi” hataların yapıldığını söylemişti. 

Darfur'daki yabancı misyoner çalışmalarının var olan durumu daha da kötüleştireceği ifade ediliyor.

Timeturk

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.