Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Gazze' ye Tekrar Girdi!

İsrail askerleri, misilleme tehdidinin ardından güneydeki kasaba Han Yunus'a girdiği iddia ediliyor. 

27 Ocak 2009
İsrail Gazze' ye Tekrar Girdi!

Alınan bilgilere göre, İsrail askerleri Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kasabasına girdi.

İsrail uçaklarının da Gazze`de bazı hedefleri bombaladığı bildirildi. Saldırılarda şimdiye kadar iki kişinin yaralandığı bildirildi.

Bu sabah saatlerinde bir İsrail askerinin ölümü, 3`ünün de yaralanmasına neden olan saldırının ardından, İsrail Dışişleri bakanı Ehud Barak "misilleme" tehdidinde bulunmuştu.

İsrail sınır kapılarını, insani yardımlar için kapatırken, bölgedeki Han Yunus'tan sağlıklı bilgi alınamıyor. Bazı kaynaklar, bögede İsrail tankları bulunduğunu ve çekilmediğini belirtirken, bazı kaynaklar bu haberi doğrulamıyor, İsrail'in sadece uçak ve helikopterlerle vurduğunu söylüyor.

Hamas sözcüsü Fevzi Barhum ise yaptığı açıklamada, İsrail'in ateşkese uymadığını HAMAS'Iın vatandaşlarını koruyacağını duyurdu.

Bu arada sabah saatlerinde gerçekleşen Kissufim geçiş noktasında İsrail devriyesine saldırının sorumluluğunu şu ana kadar hiçbir Filistinli grup üstlenmedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.