Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Meşal: İsrail Geri Adım Atmak Zorunda Kaldı

Hamas'ın zafere yakın olduğunu belirten Meşal, "İsrail verdiği kayıpları açıklamaya cesaret etmiyor. Asla teslim olmayız" dedi. 

11 Ocak 2009
Meşal: İsrail Geri Adım Atmak Zorunda Kaldı

Hamas'ın Suriye'deki sürgünde yaşayan lideri Halid Meşal, İsrail'in Gazze'ye girdiğine ilişkin iddiaları yalanladı. 

İsrail'in kayıpları konusunda bir açıklama yapmaktan kaçındığını belirten Halid Meşal, kendinden ve Hamas'ın İsrail'e karşı zaferinden emin bir şekilde konuştu. 

El Cezire Televizyonu'na konuşan Halid Meşal, İsrail tarafından basına dağıtılan video görüntülerinin eski kayıtlar olduğunu belirterek, "İsrail kadınlarımızı ve çocuklarımızı öldürerek dünyanın nefretini kazandı" açıklaması yaptı. 

Arap liderlerine de seslenen Meşal, "İsrail ile yaptığınız anlaşmalarınızı gözden geçirerek Hamas'ın zaferi üzerine yapın" açıklaması yaptı. 

İsrail'in kayıplar vermeye başlaması üzerine Batı'dan ateşkes seslerinin yükseldiğine değinen Meşal, kesinlikle teslim olmak için bir anlaşma yapmayacaklarının altını çizdi.

Halid Meşal, Hamas'ın direnişi karşısında dayanamayan İsrail'in geri çekilmek zorunda kaldığını belirterek yakın zamanda üçüncü intifadanın başlayacağını kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.