Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

O artık Irak direnişinin sembolü...

Irak'ı ziyaret eden ABD Başkanı Bush'a ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci El Zeydi, kahraman ilan edildi. Direnişin sembolü haline gelen El Zeydi için gösteriler yapılıyor. 

21 Aralık 2008
O artık Irak direnişinin sembolü...

Irak'a sürpriz bir ziyarette bulunan ABD Başkanı Bush'un Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile basın toplantısı sırasında ayakkabılarını Bush'a fırlatan Iraklı gazetecei El Zeydi, Irak'ta kahraman ilan edildi.

Olayın ardından Bush'a ayakkabı fırlatan muhabir gözaltına alınırken, El Bağdadi televizyonu, muhabiri Muntasar El Zeydi'nin serbest bırakılması için dünyanın her yerindeki gazetecilere dayanışma çağrısında bulundu.

KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Öte yandan ülkede kahraman ilan edilen El Zeydi için Sadr semtinde destek gösterisi başladı. Bağdat'ta bir ayakkabı bayrak misali direk tepesine yerleştirilerek direnişin sembölü yapılırken, gözaltına alınan muhabir ülkede kahraman ilan edildi.

Bağdat'ın Şiilerin yoğun olduğu Sadr semtinde, bugün sokaklara çıkan binlerce Mukteda Sadr yanlısı, El Zeydi'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu.Bush'u protesto eden ve Amerikan bayrakları yakan göstericiler, "Bush Bush dinle bizi, kafanda iki pabuç izi" sloganı attılar.

El Bağdadi televizyonu, dün ABD Başkanı George Bush'a ayakkabılarını fırlatan muhabirleri Muntasar El Zeydi'nin (28) serbest bırakılması için dayanışma çağrısında bulundu. El Bağdadiye televizyonundan dün gece yapılan açıklamada, Irak hükümetinden El Zeydi'nin serbest bırakılması istendi. Açıklamada, dünyanın her yerindeki gazetecilere, El Zeydi'nin serbest bırakılması için dayanışmalarını göstermeleri çağrısı yapıldı.

KİMSE MUHABİRE ULAŞAMIYOR

Öte yandan, El Bağdadiye kanalı yöneticisi Fityan Muhammed, Associated Press ajansına verdiği demeçte, El Zeydi'nin neden böyle bir harekette bulunduğunu bilmediğini, olaydan bu yana kendisine ulaşamadığını, telefonunun kapalı olduğunu söyledi.

Muntasar El Zeydi, dün Irak'a sürpriz bir ziyarette bulunan Başkan Bush'un Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile basın toplantısı sırasında ayakkabılarını Bush'a fırlatmış, ancak isabet ettirememişti. El Zeydi, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek salondan çıkarılmıştı.

AYAKKABILARA DELİL DİYE EL KONULDU

Diğer yandan, El Zeydi'nin ayakkabılarına da delil olarak el konuldu. Iraklı yetkililer, Başbakan Nuri El Maliki'nin makamında korumaları tarafından sorgulanan gazetecinin 20'li yaşlarda olduğunu, ayakkabılarının kanıt teşkil ettiğini söyledi.

El Bağdadi televizyonu da, ayakkabı fırlatma görüntülerinin yanı sıra El Zeydi'nin bırakılması çağrılarını defalarca yayımlıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.