Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Reisi Zeynebiye’de Anıldı

Helikopter kazasında hayatını kaybeden görev şehidi İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi ile beraberindeki heyet Zeynebiye’de anıldı. 

24 Mayıs 2024
Reisi Zeynebiye’de Anıldı

24 Mayıs Cuma günü Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma törenine, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi  Hasan Dideban, El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Vahid Kaşani, CABİR Başkanı Ali Salmanlı, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, CÂBİR Alimleri ve yüzlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı. 

Anma merasimi Dr. Anar Muhammedov’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Merasimde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, “Bedir’den Kerbela’ya, Kerbela’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den Karabağ’a, Karabağ’dan Kıbrıs’a ve tüm şehitlerimize selam olsun! Yüce Allah cümlesini Şah-ı Şehidan İmam Hüseyin (a.s) ile haşretsin. Dün de bu cennet vatan uğruna şehit verdiğimiz aziz şehitlerimizin ruhları da şad olsun. Şehitlerimizin ailelerine ve silah arkadaşlarına sabr-ı cemil, ecr-i cezil niyaz ediyor ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Bugün burada helikopter kazasında hayatını kaybeden görev şehidi İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi ile beraberindeki heyeti anmak için toplanmış bulunmaktayız. Allah cümlesine rahmet eylesin. Gerçekleşen bu kaza için komplo teorisi üretmeye gerek yok. Benim kanaatimce bu bir kazaydı ve helikopteri birileri düşürmedi. Deliller de bunu öyle göstermektedir. 

Allah bu tarz elim olayların tekrarını hiçbir dostumuza yaşatmasın. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu elim kaza sonrası ülkemizde bir günlük yas ilan etmiş, naaşların da bulunması için ülkemiz dost ve kardeş ülke İran İslam Cumhuriyeti’ne destek vermiştir. Ne yazık ki, bu konuda da farklı görüşler ortaya atılmaktadır. Bu münakaşaları çok yersiz ve gereksiz görüyorum. Alt tabakadaki birileri bunu onur meselesi yaparak bir tartışma konusu yapıyorlarsa, bu da onların dar görüşlülüğünden kaynaklanmaktadır. 

Peki biz neden bu meclisi tertipledik? İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi 2013 yılında “Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne” katılmış ve özel misafirimiz olmuştu. Ayıca o dönemde TBMM Başkanı Cemil Çiçek de ülkemiz adına programımıza iştirak etmişti. Özel dostumuz olmasının en bariz göstergesi de Cumhurbaşkanlığı yemin töreninde devlet erkanı haricinde ülkemizden tek sivil olarak bizi davet etmiş olmasıydı. Bu da bizim için çok anlamlı ve değerliydi. 

Yemin töreni akabinde, bizzat kendime, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen bu törene katılan şimdiki TBMM Meclis Başkanımız Sn. Numan Kurtulmuş ve o dönemin TBMM Meclis Başkanı Sn. Mustafa Şentop'a, "Ben dünyada bir çok Aşura Matem Merasimi’ne katıldım. Bunların içinde en muhteşem ve niteliklisi, sizin ülkenizdeki Halkalı/İstanbul’da Selahattin Özgündüz önderliğinde gerçekleştirilen Aşura Matem Merasimi olduğunu kendilerine ilettim." demişti. Dost olmasa bizi de böyle görmezdi. Dostça ve objektifçe bakması O’na hakikatin tespitini yaptırmıştı. 

Madem devletimiz bir günlük yas ilan etmişti, bizlerin de anma merasimi yapmayı dostluğun gereği olarak bir borç bildik. 

İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’ye, İran İslam Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletine başsağlığı diliyorum. Kardeşliğimiz daim ve dostluğumuz kaim olsun. Birliğimizi Allah müyesser kılsın. 

İran İslam Cumhuriyeti ile Azerbaycan Devleti’nin Aras Nehri üzerindeki çalışmalarından gerilim yaratanlar ve bu birlikteliği istemeyenler için güzel bir cevap olmuştur. İki dost ve kardeş devlet arasında dostlukların daha da gelişeceği ve derinleşeceği, bunun akabinde de İran İslam Cumhuriyeti’nin Azerbaycan ve Türk dünyasıyla arasında bir sıkıntının olmadığını tüm dünyaya göstermiştir. 

Türkiye Cumhuriyeti, İran İslam Cumhuriyeti ve Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin birlikteliği, Çin seddinden, Endonezya’ya, Malezya’dan Cebelitarık Boğazı’na kadar ulaşabilecek, iki milyar nüfusuyla yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle birlikte Dünya İslam Birliğini ortaya çıkaracaktır. 

Dünyaya barış gelecek, artık fitneler aramızı bozamayacaktır. Bu birlik sayesinde izzetimiz geri dönecek, insan kanından beslenen vampirler bu ümmetin arasına girmeye bile cüret edemeyecektir. Dünyanın hiçbir yerinde mustazaflar sahipsiz kalmayacak, alemlere rahmet olarak gönderilen bu dinin mensupları bu birliktelikle bütün mustazaflara rahmet olacaktır. Artık birileri bize karşı böyle küstah tavırlar sergileyemeyecektir. Ben bu birliğin oluşması için elimden geleni yaptım, yapmayada devam edeceğim.

Dindaşlarımın, mensubu bulunduğum dinin müminlerinin izzeti her şeyin üzerindedir. Bu birlik için bir kurban lazım olursa da ben kurban olmaya seve seve hazırım.” dedi.

Anma merasimi okunan dua ve İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi ile beraberindeki heyet için verilen ihsanlarla son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.