Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından düzenlenen İmam Mehdi’nin (a.f) viladeti programı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkez’inde gerçekleşti. 

26 Şubat 2024
Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

Törene, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İstanbul Valisi Davut Gül, Ak Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ahmad Mohammedi, Irak İstanbul Başkonsolosu Mazin Abdulrıda Mukhtadh, MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Hayrettin Derun, İstanbul Eski Milletvekili Ali Özgündüz, CABİR Başkanı Ali Salmanlı, Zeynebiye Derneği Başkanı Ali Şahintekin, ATADER Başkanı Rüstem Atam, ZHGM Başkanı Seyyid İbrahim Güneş, Zehra Ana Derneği ve İFA Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve binlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.

Sunuculuğunu Muhammed Çaça’nın yaptığı program, Bedir’den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz ve Karabağ Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu, İstiklal marşı ve CABİR Üyesi Muhammed Karaduman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Viladet programı CAFERİDER Başkanı Hasan Babur’un selamlama konuşmasıyla devam etti. Babur konuşmasında, “Şunun altını çizmek isterim ki, hak cephesi sadece Yemen’de, Filistin’de, Suriye’de savaş meydanında zulme direnen ve direnişi ile bu ümmetin onurunu koruyan erlerle kısıtlı değildir. Bizlerin de bugün burada görevi tarafımızı belli etmemizdir. Filistin’e sahip çıkıp, Yemen’deki kardeşlerimizi desteklememizdir. Elimizden gelen her şeyi ortaya koyup, hakkın yerini bulmasına vesile olmak, İmam Mehdi’ye (a.f)" Zuhruna hazırım Ey İmam" demektir. "Senin cephende bende varım" demektir.” dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, “Dün gece itibariyle Berat gecesini ve İmam Mehdi’nin (a.f) yeryüzüne teşrifini hep birlikte ibadetle karşıladık. Bu anlamlı günde dünya genelinde mazlumlar için dualar gökyüzüne doğru yükseldi. Özellikle bizler bu toplumda yaşayan insanlar olarak birbirimizi daha yakından tanımaya mecburuz. Çünkü hepimiz bu toplumun vazgeçilmez unsurlarıyız.

Caferi cemaatimizin çok değerli iş insanlarının İstanbul’da ve Türkiye’de büyük başarılara imza attığını sizler biliyorsunuz ama Türkiye’nin büyük bir kısmı bilmiyor. Özellikle Caferi inanç temellerinin bütün ülke tarafından daha yakından bilinmesi lazım. Efsaneler, yalanlar ve iftiralar atılarak aramıza nifak sokmaya çalışanların yalanlarını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bunun için de bu güzel program en güzel vesiledir.” dedi.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, “Bugün İmam Mehdi’nin (a.f) dünyaya gelişini kutlama töreninde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İmam Mehdi’yi (a.f) anarken O’nu anlayarak anmak gerekir. Dünya’da ki bu zulümlerin, haksızlıkların, kanın durduğu gün O zuhur edecektir. Bugün dünyanın dört bir köşesinde maalesef hala zalimler kol gezmekte ve mazlum insanlar katledilmektedir. Dolayısıyla da bugün İmam Hüseyin (a.s) ve İmam Mehdi’nin (a.f), Onların göstermiş oldukları misyonun ve görevin, insanlığa huzur getireceği, mutluluğu ve barışı ifade ettiğini çok daha yakından görüyoruz.” dedi.

Küçükçekmece Beleye Başkanı Kemal Çebi, “İdrak etmiş olduğumuz Berat Kandilimizi tekrar tebrik ediyorum. İmam Mehdi‘yi (a.f) anmak adaletten geçer. Bugün İmam Mehdi’nin (a.f) dünyaya gelişi ve O’nu yâd edebilmek için bir araya geldik. İmam Mehdi’nin (a.f) görüşlerini önemseyen ve bu görüşlere uygun yaşamaya çalışan her kim varsa saygı ve sevgilerimi iletiyorum.” dedi.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, “Ümmet-i Muhammed, yeryüzü zülümle dolduğunda gelip, yeryüzünü adaletle dolduracak olan Mehdi’yi beklemektedir. Bu bütün Müslümanların ortak görüşüdür. Detaylarda farklılıklar var, ama o detaylara indiniz mi ihtilaf etmeyeceğiniz, farklı düşünmeyeceğiniz hiçbir konu yoktur. İmam Mehdi (a.f) İslam ümmetinin müşterek intizarıdır. Allah o günü yakın etsin.

Tabi “Bu görüş yüzünden sahte Mehdiler ortaya çıkıyor. Mehdiliği ortadan kaldıralım.” gibi cümleler ortaya atılıyor. Onlara söylenecek tek bir söz var, ‘Sahte Tanrılardan daha fazla sahte bir şey yoktur.’ O, Peygamberimizin, imamlarımızın varisidir. Hz. İsa da İmam Mehdi’nin (a.f) arkasında namaz kılacaktır.

Peki sizler İmam Mehdi’ye karşı çıkarken, Hz. Hızır’a neden karşı çıkmıyorsunuz? Sizlere soruyorum, İslam’ın bayrağını tüm dünyada dalgalandıracak olan kişinin, Hz. Muhammed’in ve Ehl-i Beyti’nin kanından olması sizi rahatsız mı ediyor? Bizlerin yapması gereken tek şey birbirimizi dinlemek ve anlamaya çalışmaktır. Bizler dünyada adaleti sağlayacak İmam Mehdi’nin yolunu gözleyeceğiz Allah, O’nun duasını milletimizin üzerinden eksik etmesin.” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, “Cumhurbaşkanımızı Adana’ya uğurlarken havaalanından buraya geleceğimizi söyledik, hepinize selam söyledi. Dünyanın her tarafında özellikle de İslam dünyasında zulüm var. Caferi kardeşlerimize baktığımızda Hüseyni bir duruşları var. Müslümanların kardeş olduğuna ve biz de bütün Müslümanların farklılıklarına rağmen kardeş olduklarına inanıyoruz. Allah kardeşliğimizi, birliğimizi ve bütünlüğümüzü daim eylesin. İmam Mehdi’nin (a.f) geleceğine inanıyoruz. Ama gelene kadar dünyada barışı ve adaleti hâkim kılmak için hepimizin yaşadığı Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü olması lazım.” dedi.

Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Hayrettin Derun, “Ehl-i Beyt’in sevenlerine selam olsun. Hz. Mehdi (a.f) dünyaya geldiği zaman zalimin hükmü bitecek ve dünyaya adalet hâkim kılınacaktır. Hz. Mehdi (a.f) geldiği zaman ilk önce iki yüzlü yalancılar yok olacaklardır. Yani İmam Hüseyin’e göz yaşı döküp yetimin hakkını yiyenler yok olacaklardır. Çünkü İmam Mehdi’yi sevenler doğru ve dürüst olmak zorundadırlar.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, “Sevgili komşularım bugün burada imamlarımızın on ikincisi İmam Mehdi’nin (a.f) dünyaya gelişini kutluyoruz. Peygamber efendimizin müjdelediği son imam olan Mehdi, adaletin temsilcisi, tekrardan dünyaya gelip fitneyi ve fesadı kaldırmanın müjdecisini dört gözle bekliyoruz ki dünyadaki bu fitne fesat bitsin.” dedi.

Zakir Volkan Yılmazer deyiş ve methiyeleriyle, Ehl-i Beyt Meddahı Mesut Gufrani okuduğu methiyelerle alanda coşku yaratırken, yapılan kutsal mekanlara çekiliş töreniyle program son buldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.