Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrailli Bakan: Esad'ın Başarısını Kabul Ettik

Siyonist Rejim Enerji Bakanı; bana göre biz, Beşar Esad'ın başarısı karşısında teslim olduk ancak bu durum yenildiğimiz anlamına gelmez, açıklamasında bulundu.  

03 Temmuz 2018
İsrailli Bakan: Esad'ın Başarısını Kabul Ettik

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Güney Suriye'nin durumu ile ilgili yaptığı açıklamada; biz, Suriye savaşında müdahaleyi önleme politikası güttük. Eğer müdahale etmek isteseydik bunu 5 ya da 6 yıl önce yapardık ve durumu Suriye rejimini yıkma yönünde şekillendirirdik. Ben o dönemde bunu tekrar düşünmemiz gerektiğine inanıyordum ancak şu anki politikamız gerçekçidir. Milyonlarca kişinin İsrail hariç diğer komşu ülkelere sığınmasının tek nedeni, bizim İsrail'e hiçbir sığınmacı kabul etmeme politikası yürütmemizdir. Biz şuan Suriye, Ürdün ve Türkiye'de neler olduğunu görüyoruz. Parçalanma olduğunda on binlerce ve yüzbinlerce kişi yer değiştirir ve bunun önünü almak çok zordur, ifadelerini kullandı.
 
İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz açıklamalarının devamında, kendisine yöneltilen "acaba Siyonist Rejim Beşar Esad'ın başarısı karşısında teslim mi oldu?" Sorusuna verdiği yanıtta; bana göre biz, Beşar Esad'ın başarısı karşısında teslim olduk ancak bu Şii cephe karşısında yenildiğimiz anlamına gelmez. Hala üstünlüğümüzü koruyoruz. Evet Şii İran'ın Suriye'ye odaklanmasına engel olmayı başardık, ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.