Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail'in Yemen Endişesi Artmakta

Suud rejiminin Amerika ve İsrail ile birlikte Yemen?e yönelik işgali aynı zamanda İsrail?in güvenliği için hayati önem taşıyan Kızıl Denizi de kapsamakta.  

03 Temmuz 2018
İsrail'in Yemen Endişesi Artmakta

Suud rejiminin ve diğer müttefiklerinin Yemen’de aldıkları büyük yenilgi sonrası doğal olarak İsrail bu bölgeye daha fazla dikkat kesilmiş durumda.
 
Lübnan merkezli el Ahbar gazetesi Siyonist İsrail rejiminin bölgeye dair endişelerini ele aldığı haberinde İsrail rejiminin öncelikli kaygısının Ensarullah’ın özellikle Filistin meselesinde önemli bir oyuncu haline dönüşmesi ve mevcut füze gücünün artık bölgede kabul edilir olması şeklinde belirtti. Bu ise İsrail rejiminin Hint Okyanusuna uzanan stratejik deniz ticaretini tehdit etmekte.
 
Bu anlamda İsrail içerisindeki birçok araştırma merkezi Tel Aviv’i özellikle Kızıl Denize daha fazla önem verilmesi noktasında uyararak İran ve Ensarullah’ın İsrail rejimini tehdit ettiğini belirtmekte.
 
Söz konusunu araştırma merkezleri İran’ın Aden Körfezindeki gücünü artırdığı uyarısında bulunarak İran’ın Husilere verdiği destek ile Kızıl Denizdeki etkinliğinin de arttığını belirtmekte.
 
İsrail’in Suud rejiminin başını çektiği Arap koalisyonuna tam destek vermesi gerektiği belirtilirken İran ve devrim muhafızlarının Yemen’deki varlığının İsrail için tehdit olduğu ifade edilmekte.
 
İsrail araştırma merkezi, Yemen’in İran’ın yeni üssü haline geldiğini belirtirken Ensarullah’ın İsrail’in bölgedeki askeri üslerini tehdit ettiği uyarısında bulunarak; “Afrika burnu ve Kızıl Deniz, İsrail ve Amerika’nın kontrolünde olmalıdır” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.