Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gazze Durumunun Vahametine Trump'ın Aldatmaca Siyasetlerini Rolü

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Sekreteri Saib Arikat Perşembe günü yaptığı açıklamada son bir yılda Gazze durumunun daha da vahimleştiğine işaretle Gazze şeridinde insani sorunların çözülmesinin, ancak siyonist rejimin savaş mağduru Gazze halkına deniz, hava ve Karadan dayattığı ablukanın son bulması ile mümkün olduğunu belirtti.  

17 Mart 2018
Gazze Durumunun Vahametine Trump'ın Aldatmaca Siyasetlerini Rolü

 
Amerika iki üzlü siyasetlerini devamında bir yandan Gazze şeridindeki insani durum konusunda konferans düzenlerken,  diğer yandan Birleşmiş Milletler Filistin Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı-UNRWA'ya (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees) yaptığı 300 milyon dolar yardımını kesti.  Bu arada Filistinliler,  Batı yaka ve Gazze şeridinin coğrafi açıdan birleşmesinin gerçekleşmesi ve Kudüs kentinin Filistin ülkesinin başkenti ilan edilmesinin,  Filistinlilerin sorunlarının çözülmesi için en kısa yol olduğunu vurguluyorlar. Bu yüzden Batı ve bazı Arap ülkelerinde uzlaşmacı ve göstermelik konferansların düzenlenmesi Filistinlilerin sorunlarının çözümüne hiç yardımcı olmazken onların hedeflerine ulaşması için de hiçbir katkısı olmamıştır. 
Geçen salı günü aralarında bazı Arap ülkelerinin de bulunduğu birkaç ülkenin katılımı ile Amerika'da düzenlenen konferans, Gazze şeridindeki insani krizin incelenmesi ve azaltılması yollarını ele aldı fakat hiçbir Filistinli grubun konferansa katılmaması,  benzer konferansların tek yanlı hedefleri olduğunu gösterirken, Filistinlilerin sorunlarına son vermek için özel bir iradenin bulunmadığını gözler önüne serdi.
 Filistinli Yetkililer Gazze konulu konferansa katılmadılar zira Amerika Kudüs kentini resmen siyonist rejimin başkenti tanıması ardından Amerika başkanı artık Filistinliler arasında hiçbir konum ve itibara sahip değildir. Bu arada Amerikalı yetkililerin Filistinlilere karşı girişimleri devam ederken kamuoyunu çeşitli entrikalarla siyonist rejimin azze şeridine yönelik savaşı ve bölgeye uzun zamandan beri uyguladığı ablukanın sonuçlarından saptırmaya çalışıyor.
Bu şartlar altında Amerikalı yetkililer Gazze krizinin doğal bir facia olduğunu göstermeye ve insani boyutunu böyle bir açıdan ele almaya çalışıyorlar. Bu da Amerikalı yetkililerinin aldatmacalı tutumlar ve siyasetlerinin doruğu sayılar. Amerika başkanının komplocu planları çerçevesinde Filistinlilere karşı Amerika'nın tek yanlı girişimlerinin yoğunlaşması ayrıca Arabistan ele aşlığındaki bazı Arap yönetimlerinin ona eşlik etmesi, "  Asrın anlaşması"  planı çerçevesinde anlam kazanıyor.
Mısır el Ahram gazetesi internet sitesinde şöyle yazıyor:  Filistin İslami direniş hareketi Hamas siyasi büro başkan yardımcısı Halil el-Hayye'nin belirttiğine göre Asrın Anlaşması olarak söz edilen şeyin aslında Amerika başkanı Donald Trump'ın, Sykes Pico Anlaşması ve Balfour  Anlaşması üzerinden geçen 100 yılın ardından, Filistin konusunu yok etmek hedefi ile Ortadoğu’yu tekrar bölme çalışmasıdır. Söz konusu plan çerçevesinde Amerika dünya siyasi haritasından Filistin konusunu silmeyi amaçlıyor. Amerika siyonist rejimin Filistinlilere karşı uyguladığı soykırımın sürmesi için ortam oluşturuyor. Siyasi boyutta da Amerika Filistin ülkesinin kurulmasını engellerken başta UNRWA gibi Filistin konusunda aktif olan BM kurumu gibi uluslararası kurumları kapanmaya sürükleyerek pratikte Filistin konusunun giderek Yok olmasına çalışıyor.
Tam da bu bakış açısı ve yaklaşımla Amerika'da Gazze konusunda düzenlenen Filistin Konferansı ardından siyonist rejimin Filistinli bölgelerde ve özellikle Gazze şeridine yönelik saldırıları yoğunluk kazanmıştır ve Filistinliler Amerika tarafından daha tefrikacı komplolarla karşı karşıya gelmişlerdir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.