Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Askerlerin Yemen'deki Yolsuzlukları İfşa Oldu

Yemen ordusuna ait askeri kaynaklar, Suud rejiminin Necran ve Marip bölgelerinde bulunan askeri karargahlarının Zilzal 2 ve Kahir 2 füzeleri ile hedef alındığını duyurdu. Aynı zamanda bölgeden Suudi üst düzey askeri yetkililerin yolsuzluk haberleri gelmekte.  

27 Şubat 2018
Suudi Askerlerin Yemen'deki Yolsuzlukları İfşa Oldu

Yemen’de Husilere yakın askeri kaynaklar yaptıkları açıklamalarda; Suud rejiminin Necran bölgesinde bulunan askeri karargahının Zilzal 2 füzeleri ile hedef alındığını belirtirken Suud rejiminin Ensarullah’ın Suudi Arabistan sınırında bulunan karargahlarına hava saldırısı düzenlediği açıklandı.
 
Aynı zamanda Suud rejiminin Marip bölgesinde bulunan askeri karargahının Kahir 2 balistik füzeleri ile hedef alındığı belirtildi.
 
Diğer taraftan Yemen’in eski devrik hükumetine yakın isimler geçtiğimiz hafta Suud rejiminin üst üste aldığı ağır yenilgilerin nedenlerini araştırmak için gelen komitenin Marep kentinde Suudi üst düzey askeri komutan ve yetkililerin yolsuzluklar ile karşı karşıya kaldıklarını ifşa etti.
 
Sadece Marep kentinde kayıtlara geçen 120 askerin konuşlandıkları bölgelerde hayali askerler yaratarak Suud rejiminden her asker için para aldıkları ortaya çıktı.
 
Bulundukları bölgelerde ellerindeki asker sayısını fazla gibi gösteren üst düzey askeri yetkililer Ensarullah’ın operasyonlarına hazırlıksız yakalanmaktalar. Marep ve Servah gibi kentlerde Ensarullah Suud rejiminin askeri karargahlarını çok rahat bir şekilde ele geçirmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.