Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Düşmanlar Yenilgiden Sonra Direniş Aleyhinde Komplo Kurmanın Peşindeler

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri, Amerika ve müttefiklerinin bölgedeki planlarının yenilgiye uğratıldığını belirtti.  

26 Şubat 2018
Düşmanlar Yenilgiden Sonra Direniş Aleyhinde Komplo Kurmanın Peşindeler

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, dün Lübnan'ın doğusunda yer alan Baalbek kentinde yaptığı konuşmada; Amerika ve müttefiklerinin bölgedeki planlarının yenilgiye uğraması ve aynı şekilde terör örgütü IŞİD'in yenilgisinden sonra düşmanların direniş aleyhinde tuzak ve komplo kurmanın peşinde olduğunu söyledi.
 
Nasrallah, Amerika Dışişleri Bakanının Lübnan'a ziyaretine de temasla; “ABD Dışişleri Bakanı, Beyrut'a geliyorsa 'bu ziyaretin hedefi yalnızca deniz sınırları değil aksine Hizbullah ile de mücadele etmektir' diye konuştu.
 
Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri, “Eğer İsrail bugün hiçbir şeyden korkmasaydı 9. bölgede petrol boru hattını döşemişti ve Lübnan'ın petrol haklarını çiğneyerek onu kendi hakları olarak görürdü” dedi.
 
Nasrallah, Hizbullah hareketi müttefiklerinin “iç ve dış komplolar karşısında direnmelerini” istedi.
 
Nasrallah konuşmasının devamında; Lübnan'ın geleceğine işaretle, Lübnan meclisi ve kabinesinde Lübnan Hizbullahı temsilcilerinin varlığının en önemli hedefinin, direnişi desteklemek ve bu konuyu güçlü bir şekilde sürdürmek olduğunu belirterek: “ABD ve Arabistan,  Lübnan'da yapılacak seçimlerde Hizbullah'ın oylarını dikkate alacaktır ve seçimlerde çeşitli görüşlerin katılmasında hiç bir sorun yok” dedi.
 
Nasrallah konuşmasının son bölümünde: “Seçimlerde Lübnan halkının üzerine büyük bir görev düşüyor. Çünkü seçimler ülkenin kaderini belirleyecektir. Bu seçimlerde kim seçilirse sorumluluklarını yerine getirmelidir. Seçilen kişiler tüm Lübnan halkının temsilcileri olacaktır. Seçilen kişiler Lübnan’da ekonomi ve güvenlikten sorumludur. Seçimler oldukça önemli. Acaba biz ülkemizi ABD’ye ve petrolünü İsrail’e veren, Direniş’e karşı komplolar kuran ve ekonomiyi umursamayanları seçer miyiz? Bu sorunun cevabı elbette ki önemlidir.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.