Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Trump ve Macron Arasında Telefon Görüşmesinde İran'daki Son Gelişmeler Ele Alındı

Beyaz Saray Amerikan başkanı Trump'ın Fransa cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinin gündeminin İran'da son gelişmeler olduğunu bildirdi.  

08 Ocak 2018
Trump ve Macron Arasında Telefon Görüşmesinde İran'daki Son Gelişmeler Ele Alındı

Fars haber ajansına göre, Beyaz Saray, dün yayınladığı bildiride, iki ülke liderlerinin telefon görüşmesinde, "İran'da son gösterilerin İran hükümetinin yenilgisinin  ve İran milletinin servetini terörizme yönelik temin etmeye dayalı yenilgisinin" işareti olduğunu iddia etti. 
 
Beyaz Saray'ın bu  iddiası, Amerika'nın bölgede şom emellerine ulaşmak için terör örgütlerine açık destek verdiği bir zamanda gündeme geliyor.
 
Bu arada henüz Fransa cumhurbaşkanlığı sarayından  sözkonusu görüşmeyle  ilgili açıklama yapılmadı, ama Fransa BMGK'da  cuma günü İran'la ilgili oturumunda  gösteriler konusunda Amerika'dan farklı tutum izlemişti.
 
Fransa'nın BM temsilcisi Francois Delattere de, Amerika'dan İran'ın içişlerine müdahale etmemesini istemiş  ve ''İran'daki son gösteriler ve olaylar uluslararası barış ve güvenlik için tehdit değil' demişti./ 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.