Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mogherini: AB, Lübnan'ı Desteklemekten Sorumludur

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi dün Lübnan?ın başkenti Beyrut?ta Saad Hariri ile katıldığı ortak basın toplantısında Avrupa Birliğinin Lübnan?ı desteklemekten sorumlu olduğunu bildirdi.  

20 Aralık 2017
Mogherini: AB, Lübnan'ı Desteklemekten Sorumludur

Mogherini, AB’nin Lübnan’ın dostu olduğunu belirterek, Lübnan’a destek vermek ve bu ülke ekonomisi gücünün yeniden yapılandırılmasına katkı sağlamanın Avrupanın önceliklerinden olduğunu bildirdi.
 
Lübnan başbakanı Saad Hariri de bu basın toplantısında Lübnan’ın başta 1701 sayılı kararname olmak üzere BM Güvenlik konseyinin tüm kararnamelerine bağlı olduğunu bildirerek, Lübnan ordusunun BM barış güçleriyle birlikte ülkenin güvenliğini sağlama konusunda yakın işbirliğinde bulunduğunu söyledi.
 
Başbakan Saad Hariri’nin istifa sürecinden sonra Lübnan’ı ziyaret eden ilk üst düzey yetkili olduğunu hatırlatan Mogherini, Başbakan Hariri’yi desteklediklerini ve Hariri’nin istifasından vazgeçtikten sonra da kararından duydukları memnuniyeti ilettiklerini ifade etti.
 
AB’nin Lübnan’ın istikrarının, güvenliğinin ve ekonomik kalkınmasının her zaman en güçlü destekçisi olacağını belirten Mogherini, Lübnan’ı bölgedeki krizlerden ve diğer Arap ülkelerin iç işlerinden uzak tutacak ayrışma politikasının hem Lübnan hem de tüm bölge ve AB için önemli olduğunu söyledi.Brüksel’de Nisan ayında Suriye’nin ve bölgenin geleceğinin tartışılacağı konferansa vurgu yapan Mogherini, bu konferansta AB’nin Kudüsle ilgili tavrının da bir kez daha aktarılacağını ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.