Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Yerel Kürt Bölgesinde Çatışma

Irak?ın kuzeyindeki Yerel Kürt bölgesi yönetimine yönelik yapılan itirazlar ardından yaşanan olaylarda 3 kişinin öldüğü en az 80 kişinin yaralandığı bildiriliyor.  

20 Aralık 2017
Irak Yerel Kürt Bölgesinde Çatışma

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Süleymaniye kentinin Ranye ilçesinde, binlerce memurun, “maaşlarının ödenmemesi ve yolsuzlukları” protesto etmek için başlattığı gösterilerde 3 kişi hayatını kaybederken, 80 kişi yaralandı.
 
Göstericilerin Kürt Bölgesel Yönetimi’nin  Süleymaniye’deki adliye ve elektrik kurumu binalarını da  ateşe verdikleri bildirildi.
 
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin değişik  kent ve kasabalarında  son iki gündür geniş halk gösterileri düzenlenirken gösterilerde,  memurların bir kaç aydır maaşlarını alamamaları başlıca itiraz konusu.
 
Irak’ın kuzeyindeki gösterilerin, Kürt yerel yönetimi başbakanı Neçirvan Barzani’nin Almanya ve Avrupa’ya yaptığı ziyaretleri tamamlamadan Erbil’e dönmesine neden olduğu bildiriliyor.
 
Bu arada Irak başbakanı Haydar El’İbadi,  Irak Kürt bölgesel yönetimi yetkililerinden, barışçı gösterilere saygı duymalarını istedi. İbadi, Irak güvenlik güçlerinin vatandaşlarının can güvenliğinin sağlanması için gerekirse Kuzey Irak’a gönderileceğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.