Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hizbullah'tan Yemen'de İnsani Kriz Uyarısı

Lübnan Hizbullah Hareketi bir bildiri yayınlayarak, Arap ve Müslüman devletlere "Yemen?deki insani felaketler karşısında sessizliğinizi bozun" çağrısını yaptı.  

20 Aralık 2017
Hizbullah'tan Yemen'de İnsani Kriz Uyarısı

Yemen’deki insani krizin son on yılda görülmemiş bir felaket olduğu kaydedilen bildiride, “Biz tüm Arap ve Müslüman halkları, liderleri, hükümetleri, siyasi partiler, aydınları ve elitlerini Yemen’deki insani krizin karşısında sessizliklerini bozmaya davet ediyoruz” ifadesi kullanıldı.
 
Bu bildiride ayrıca, “Düşmanlarının saldırlarına karşı kendilerini savunan Yemen halkının girişimlerini tamamen onaylıyoruz ve bu ülkeye karşı dayatılan zalimce saldırıların durdurulmasını istiyoruz.  Bunun yanı sıra Yemen krizine yönelik kapsamlı ve acil bir politik çözümün sağlanmasını da destekliyoruz” belirtildi.
 
Son üç yılda Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyonun Yemen’e yönelik yaptığı saldırılar sonucu en az 13 bin kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.