Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak'ta 400 Kişilik Toplu Mezar Bulundu

Irak güçleri, İzediler'in yoğunlukta olduğu Sincar kenti yakınlarında IŞİD teröristleri tarafından idam edilen 400 kişilik bir toplu mezar buldular.  

15 Aralık 2017
Irak'ta 400 Kişilik Toplu Mezar Bulundu

Sumeriye News'ın haberine göre, Irak Sağlık ve İnsan Hakları bakanlıkları, toplu mezarda cesetleri bulunanların kimlik tespiti için bölgeye doktorlardan oluşan bir ekip gönderdi.
 
Irak güvenlik güçleri daha önce de Neyenova vilayetinde IŞİD teröristlerini kovduktan sonra toplu mezarlar bulmuştu.
 
Terör örgütü IŞİD, 2014 yılında ABD, Batılı ve Arap müttefiklerinin parasal ve askeri yardımıyla Irak'a saldırarak, ülkenin kuzey ve batısında geniş bir alanı işgal ettikten sonra çok sayıda korkunç cinayetlere imza attı.
 
IŞİD teröristleri 2014 yılında Sincar'ı işgal ettikten sonra binlerce İzedi'yi idam ederken, 5 bin İzedi kadını da, köle olarak alıkoydular. Bunlardan 3 bininden hala haber alınmamaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.