Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kerim El Nuri Erbil'e Saldıracakları İddiasına Cevap Verdi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsünün, Haşdi Şabi?nin Erbil yakınlarına odaklandığı, Peşmerge ve Haşdi Şabi arasında bir çatışma ihtimali bulunduğu yönündeki iddiasının ardından Haşdi Şabi kuvvetleri komutanı, bu iddiayı reddetti.  

13 Kasım 2017
Kerim El Nuri Erbil'e Saldıracakları İddiasına Cevap Verdi

Haşdi Şabi Kuvvetleri Komutanı Kerim El-Nuri, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü’nün, Haşdi Şabi’nin Erbil’e saldırma niyetinde olduğu yönündeki iddialarını reddetti ve Irak Gönüllü Halk Güçlerinin bu ülkenin Başbakanının komutası altında olduğunu söyledi.
 
El-Nuri, Bağdat El Yevm Gazetesine; Haşdi Şabi’nin Erbil’e saldırma ya da Bağdat merkezi hükümetinin idari haritasının dışındaki bölgelere nüfuz etme niyetinde olmadığını ve Irak Gönüllü Halk Güçlerinin Irak Başbakanı ve Başkomutanı Haydar El-İbadi’nin komutası altında olduğunu söyledi.
 
El-Nuri; Peşmerge komutanlarının bu tip iddialarla, kamuoyunu kendi taraflarına çekmeye çalıştıklarını belirtti.
 
Pazar günü Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Halgurd Hikmet, iki gün önce çok sayıda Haşdi Şabi kuvvetinin Erbil yakınlarındaki Kerkük eyaletinin El-Tun Kuper bölgesine konuşlandığını söyledi.
 
Sadece Haşdi Şabi kuvvetlerinin bu bölgeye konuşlandığını söyleyen Halgurd, Haşdi Şabi’nin Erbil’e saldırması halinde Peşmerge kuvvetlerinin bu saldırıya cevap vermeye hazır olduğunu iddia etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.