Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Nijerya Polisi Erbain Yürüyüşüne Katılan Şii Halka Saldırdı

İmam Hüseyin?in şehadetinin 40.gününün yıldönümü münasebetiyle Nijerya İslam Hareketi önderliğinde binlerce Ehlibeyt aşığının katılımıyla düzenlenen Erbain merasimine Nijerya polisi tarafından saldırı düzenlendi.  

07 Kasım 2017
Nijerya Polisi Erbain Yürüyüşüne Katılan Şii Halka Saldırdı

Nijerya'da Şii halk her yıl olduğu bu yıl da gibi Kanu şehrinden Zaria şehrine erbain yürüyüşünü başlattı ve Nijerya polisinin saldırısına maruz kaldı.
 
Nijerya İslami Hareketi yetkilileri, dün hükümet yetkililerine Nijeryalı Şii halkın her yıl olduğu gibi bu yıl da erbain yürüyüşünü gerçekleştireceklerini ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini bildirmiş ayrıca “Kono Press Center”de bir basın toplantısı düzenleyerek erbain yürüyüşünün bu gün başlayacağını kamuoyuna duyurmuşlardı.
 
Hükümet yetkililerine gerekli bildirimi yapan Şii halk bu gün Zaria şehrine kadar sürecek olan erbain yürüyüşünü Kanu şehrinden başlattı.
 
Yasal hakları olmasına ve gerekli izinleri almalarına rağmen Nijerya polisi erbain yürüyüşünü gerçekleştiren Şii vatandaşların önünü kesmiş ve yürüyüşü engellemeye çalışmış bu sırada yürüyüşe devam eden vatandaşların üzerine ateş ederek 2 Şii vatandaşın şehit olmasına neden olmuştur.
 
Şehit olan vatandaşlardan biri mühendislik öğrencisi Hüseyne Duda isimli bayan ve diğeri kimliği henüz belli olmayan bir erkektir

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.