Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ruhani: İstikbar Güçleri Planlarında Başarısız Oldular

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Nükleer Anlaşma ile ilgili olarak; Amerikalıların komplo peşinde olduklarını ve onların esas komplosunun, İran halkını ekonomik gelecek ve ülkenin ilerlemesi konusunda şüpheye düşürmek olduğunu söyledi.  

31 Ekim 2017
Ruhani: İstikbar Güçleri Planlarında Başarısız Oldular

Yasama, Yürütme ve Yargı erk Başkanlarının düzenlediği üçlü ortak toplantı sonrası açıklamada bulunan cumhurbaşkanı Ruhani, ABD’nin esas planının İran halkında umutsuzluk yaratmak olduğunu fakat halkın sözle ve eylemle buna cevap verdiklerini söyledi.
 
3 erk başkanının bölge meseleleri hakkında konuştuklarını ifade eden Ruhani; “İstikbar her zaman bölgede istikrarsızlık yaratmak için çaba sarf etmektedir. Bize göre bölge konuları, bölge ülkeleri tarafından ve koordinasyon içinde çözülmeli” dedi.
 
İstikbarın bölgede istikrarsızlık yaratmak ve terörizmi yayma çabalarına değinen Ruhani, “Bu sorunu adım adım aşmak üzereyiz ve bölge ülkelerinin yakın gelecekte bu sorundan kurtulmalarını temenni ediyorum” dedi.
 
İstikbarın bölgede coğrafi sınırları değiştirme çabasının da başarısız olduğunu ifade eden Ruhani, “İstikbar daha fazla silah satmak için bölge ülkeleri arasında ihtilaflar yaratmak istiyor. Biz bölgedeki ihtilaflar için çözüm yolları bulmalıyız ve bu doğrultuda bölgedeki ölümler ve bombalamalar durdurulmalıdır” diye konuştu.
 
Ruhani ilaveten ekonomik konuların da bu toplantıda görüşülen diğer başlıklardan birisi olduğunu belirterek şöyle dedi: Bu toplantıda milletimizin ekonomi alanında yatırım yapma ve ekonomik faaliyetlerde bulunmalarıyla ilgili kendilerini tamamen güvenli hissetmeleri için var olan bazı engellerin kaldırılması konusında kapsamlı şekilde fikir alıverişinde bulunduk. Bunun için de ülke dışında yaşayan İranlı yatırımcıların ülkemizde aktif olmalarını sağlmaya çalışacağız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.