Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Caferi: Terörizm Diğer Ülkeleri De Tehdit Ediyor

Irak Dışişleri Bakanı Caferi; IŞİD'in terör eylemleri yapmaya çalıştığı uyarısında bulunarak, IŞİD'in bazı bölgelerde kontrol sağlaması sonucu Irak'ta yaşananların diğer ülkelerden uzak olmadığını belirtti.  

30 Ekim 2017
Caferi: Terörizm Diğer Ülkeleri De Tehdit Ediyor

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi'nin Ofisi tarafından yapılan açıklamada; Caferi'nin Moskova'daki temaslarına dikkat çekilerek, Dışişleri Bakanı'nın bu ziyaret kapsamında bazı Arap ülkelerinin büyükelçileri ve diplomatik misyon temsilcileriyle Irak'taki siyaset ve güvenlik alanındaki gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunduğu ifade edildi.
 
Açıklamada; Caferi'den naklen, Irak'ta muhtelif ülkelerden gelen IŞİD terör örgütü ile karşı karşıya oldukları, ancak Iraklıların teröristlerle mücadele etme kararı alarak zafer elde ettiklerini kaydetti.
 
Teröristler karşısında silah alan ellerin Iraklıların elleri olduğunu hatırlatan Irak Dışişleri Bakanı; Iraklıların kahramanlık ve fedakarlıklarının tarihe geçeceğini vurguladı.
 
Caferi sözlerine şöyle devam etti: Irak'ta yaşananlar sizin ülkelerinizden uzak değil. Bu bağlamda hiçbir ülke müstesna değil çünkü terörizmin ne dini var ne de vatanı.
 
Irak Dışişleri Bakanı; ordu, polis, Haşdi Şabi, peşmerge ve aşiret dahil Irak silahlı kuvvetlerinin terörizmin yenilmesinde etkin biçimde rol ifa ederek, zafer elde ettiklerini ve IŞİD'in işgalindeki bölgeleri kurtardıklarını kaydetti.
 
IŞİD'in işgal ettiği kentler ve bölgeleri tahrip ettiğine dikkat çeken Irak Dışişleri Bakanı, uluslararası camiadan Irak'a kentlerini yeniden yapılandırma konusunda yardım etmesini istedi.
 
Caferi sözlerinin devamında şu soruyu gündeme getirdi: Acaba bu teröristlerin kendi ülkelerine geri döndükten sonra terör eylemleri yapmamalarına ne engel olabilir?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.