Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hizbullah Ve Nuceba, Direnişin İkiz Kardeşleridir

Rudaw televizyon kanalı web sitesinde; Lübnan Hizbullah Hareketi ve Noceba'ın direnişin adeta ikiz kardeşleri gibi olduğunu belirtti.  

30 Ekim 2017
Hizbullah Ve Nuceba, Direnişin İkiz Kardeşleridir

Yazıda; direniş güçlerinin bölgedeki rolüne temasla, Nuceba güçlerinin peşmerge güçlerini Rabia'dan çıkardıktan sonra, Irak-Suriye sınırına konuşlandığı bildirildi.
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne ait olan Rudaw; Nuceba özel birliklerinin Rabia bölgesine sevk edildiğine işaretle, Nuceba'nın İran ve Lübnan Hizbullah'ı ile yakın ilişkileri olan Irak güçlerinden oluştuğunu kaydetti.
 
İslami direniş hareketi Nuceba'yı Irak'taki önemli askeri güçlerden biri olarak niteleyen Rudaw, Rueters'ın geçen ay yayınladığı raporuna istinaden, Nuceba'yı Şii Hilal'i kurmaya çalışmakla suçladı.
 
Yazının devamında ayrıca; bu Şii Hilal'in Tahran'ı Şam'a bağlamaya çalıştığı ve Hizbullah'ın bu rotaya "direniş ekseni" adı verdiği ifade edildi.
 
Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw ayrıca, Lübnan Hizbullahı ile Nuceba'yı direnişin birbirinden ayrılamaz ikiz kardeşleri olarak niteledi.
 
Nuceba'nın Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ile yakın ilişkilerine de dikkat çeken Rudaw; bu grubun Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi şiddetli biçimde övdüğünü vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.